Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess  »  Parker Hannifin lanserer

Parker Hannifin lanserer

Parker_gummislanger-w

High-Performance PU-belagte gummislanger

Parker Hannifin introduserer et nytt utvalg PU-belagte høyytelsesslanger til utstyr med lavt og middels trykk. I den nye serien har Parker tatt i bruk en kombinasjon av syntetisk gummi og polyuretan. Takket være produksjonsprosessen og kombinasjonen av de to materialene åpner de nye slangene muligheter for nye bruksområder.

Parkers PU-belagte gummislanger, 462PU, 692PU og 837PU-Plus, utmerker seg på grunn av de tekniske egenskapene til gummien som brukes i kombinasjon med belegget av høykvalitets polyuretan, og gjør at slangene kan brukes til forskjellig utstyr hvor høy fleksibilitet, god bøyeradius, slitestyrke, ozon-, vær- og saltvannsbestandighet er kritiske faktorer. Parkers PU-belagte gummislanger har også høy mekanisk styrke, høy fleksibilitet og utvidet oljekompatibilitet (på grunn av innerslangen), støtsikkerhet som beskytter mot bevegelige metalldeler, ekstrem slitestyrke og ekstraordinære fordampingsegenskaper.

 

Bedre slitestyrke

Gummislangene utgjør den store forskjellen i utstyr som skal håndtere materialer, motordeler gaffeltrucker, kraner, energikjeder, bilproduksjonslinjer og -roboter, sprøytestøping og formblåsing, maskinverktøy og anleggsutstyr. 

På grunn av høy ytelse som kommer av at PU-belegget gir slitestyrke, bedre ozon- og kuldebestandighet, er 462PU den beste løsningen for anleggsutstyr som blir utsatt for mer krevende vær- og miljøforhold. PU-belegget gir også muligheten til å produsere tvillingslanger og enda høyere arbeidstrykk enn standard gummislanger. 462PU møter også kravene som stilles til større materialhåndteringsutstyr hvor høyere trykk og bedre slitestyrke er kritiske faktorer.

 

Anvendelsesområder

692PU anbefales for alle materialhåndteringsmaskiner. Via felttester av slitestyrke viser det seg at 692PU kan stå imot mer enn 25 000 sykluser opp- og nedbevegelse på masten (5 ganger så mye som standard gummislanger). Slangetypene 462PU og 692PU innfrir også kravene til slitestyrke i tvillingslanger som plasseres over eksenterskiven.

837PU-Plus derimot, er en lavtrykksslange, og foretrukne bruksområder omfatter kjølekretser og komprimert luft i slangebunter, energikjeder i roboter, bilproduksjonslinjer, maskinverktøy, sprøytestøping og PET-formblåsing. I alle slike maskiner er slangene utsatt for konstant friksjon. 837PU-plus leveres i fem forskjellige farger og passer spesielt godt til samlebånd med flere produksjonslinjer med forskjellige materialer, eller til fargekodede leverings- og returlinjer.

For mer informasjon: Parker Hannifin AS, v/ Frode Silseth Karlsen, tel: 66 75 34 00, e-post: fkarlsen@parker.com