Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess  »  KUKA presenterer nye KR 3 AGILUS:

KUKA presenterer nye KR 3 AGILUS:

KUKA_KR 3-w

En rask lettvekter

I oktober begynner KUKA salget av det nyeste tilskuddet til smårobotserien KR AGILUS. Den nye KR 3 AGILUS er en ekstremt rask, lett robot som er ideell for automatiseringsløsninger, for eksempel i elektronikkindustrien.

Den lille, ekstremt kompakte KR 3 AGILUS arbeider svært raskt med høy presisjon og utfyller KUKAs serie med småroboter.

– Den er veldig rask. KR 3 AGILUS klarer over 160 hente- og leveringssykluser per minutt. Det er kjempebra for en seks-akse robot, sier Joacim Lorentsson, nordisk salgssjef for KUKA Nordic AB.

 

Egnet for korte syklustider

Hastigheten er unik fordi KR 3 AGILUS har girkasser på de tre mest brukte aksene, nemlig 1, 4 og 6. Det betyr at den blir mer nøyaktig og stabil enn andre små roboter, som vanligvis har reimdrift på de fleste leddene.

KR 3 AGILUS er derfor laget for applikasjoner som krever korte syklustider kombinert med høyt produksjonsvolum – materialhåndtering, smådelmontering, skruing, lodding, liming, pakking, test og kontroll-løsninger.

– Roboten er ideell for kunder som ønsker å mate frem ting raskt eller kjøre mange korte raske sykluser, som for eksempel for kunder i elektronikkindustrien, som er en av de største og raskest voksende markedene for automatisering. Men KR 3 AGILUS passer også blant annet til mat- og emballasjeindustri, sier Joacim Lorentsson.

Den kompakte utførelsen muliggjør automatisering av arbeidsceller så små som 600x600 mm, KR 3 AGILUS er derfor den optimale løsningen for mindre celle-konsepter i 3C-markedet (3C = Computer, Communications and Consumer Electronics).

– Med en nyttelast på 3 kilo, en rekkevidde på 540 mm og en intelligent konstruksjon blir roboten både kostnadseffektivt, nesten vedlikeholdsfri og svært pålitelig. KR 3 AGILUS møter behovene til mange ulike bransjer, avslutter Lorentsson.

For mer informasjon: KUKA Norway, v/ salgsansvarlig Frode Grimsbø, tel: 61 18 91 30, e-post: info@kuka.no, www.kuka.no