Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess  »  Aluminiumsvater MST 180:

Aluminiumsvater MST 180:

Hultafors_vater-w

Oppgraderer en klassiker

Hultafors lanserer høsten 2016 en ny versjon av det klassiske vateret MST 180. Nye og smarte detaljer gjør Hultafors dette til det sikre valget også i fremtiden, spesielt for de som har høye krav til presisjon.

Hultafors vater aluminium MST 180 er ti ganger så følsomt som et vanlig vater. Det har derfor blitt mange håndverkere sitt førstevalg for arbeid der presisjon er viktig.

Så hvordan forbedre det beste?

Du finjusterer og forbedrer hver lille detalj. Dette er grunnen til at den nye versjonen av Hultafors MST 180 kan virke uforandret ved første øyekast. Den har fortsatt den mest følsomme libellen, har ISO-9001-sertifisert montering for unik lav toleranse og solid profil som gir styrke og stabilitet.

– Å forbedre Hultafors MST vater er ikke lett. Derfor har vi satset på å videreutvikle detaljene som gjør brukeropplevelsen enda bedre, forteller David Schönström, teknisk produktsjef hos Hultafors Group AB.

 

Bedre balanse

Ser du derfor nærmere etter vil de se at formen og plasseringen på håndtakene har blitt endret for bedre balanse og profilen har fått timeglassform for å hindre at skitt setter seg fast i vateret. Ny montering av libellene med + 30 % forstørrelsesglass øker lesbarheten fra alle vinkler, spesielt ved avlesning fra undersiden.

– Byttet fra rørlibelle til blokklibelle har medført økt presisjon ved selve monteringen. Dette innebærer at vi kunne senke toleransen fra 0,5 til 0,3 mm/meter, sier Schönström.

I tillegg er det nå spor i profilen som gjør det lettere å henge opp for eksempel et skap på vegg.

– Da skrur du MST vateret direkte i veggen og lar skapet hvile på det mens du fester skapet, så skrur du MST vateret ut igjen. Kort fortalt kongen av vater regjerer fortsatt, konstaterer Schönström.

– For den som stiller høye krav til presisjon, med høy følsomhet og lav toleranse, er Hultafors MST 180 alltid det sikre valget, avslutter han.

Se også www.hultafors.no