Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess

Prosess


Swix Sport velger Christian Berner AS

Christian Berner AS har inngått avtale om levering av 12 nye prosesstanker til Swix Sports nye fabrikk på Lillehammer. Fabrikken er under bygging og skal stå ferdig i løpet av sommeren 2015. Totalt er hele anlegget på 9600 kvm. – I forhandlingene fikk jeg en god følelse for at det virkelig betydde noe for Christian Berner å samarbeide med Swix, sier Torbjørn Haugen (th), driftssjef hos Swix Sport, her sammen med Stefan Arfvedahl hos Christian Berner AS.

Les mer

Kraftig pumpe med kompakt format fra Parker

Øk produktiviteten og senk forbruket. Et komplett utvalg for alle behov. Kan man virkelig ha for mye krefter? Parker tilbyr nå VP1-110 – med styrke nok til de fleste krevende mobile applikasjoner. Sterk, men ikke for sterk!

Les mer

Vegvesen –Gazex og AGA: Skredsikring med gass

Et snøskred kommer som regel svært uventet og gjøre stor skade. En utsatt strekning er Fylkesvei 883 ved Skillefjord i Finnmark. Her har Vegvesenet montert opp to gassdrevne skredutløsere som skal gjøre ferdsel på veien tryggere.

Les mer

AGA sørger for stålkontroll på forbruket

Det er ikke med lite stolthet at Mack Bryggeri kan skilte med tittelen Verdens nordligste bryggeri. Bryggeriet som leverer øl av høy kvalitet, er selvsagt også avhengig av en jevn tilførsel av gass til produksjonen. For å ha god kontroll på gassforbruket, er det ACCURA som gjelder.

Les mer

Brygg, brus og emosjonelt eierskap

En fargerik jubileumsbok fra landets eldste bryggeri ble lansert før jul. Under svært skiftende betingelser har Aass-slekten eid og drevet industribedriften i Drammen sentrum gjennom mesteparten av den lange tidslinjen på 180 år.

Les mer

Velger GENIE fra AGA

Aas Mek. Verksted har inngått en treårig kontrakt med AGA med fokus på smarte løsninger som skal bidra til bedre sikkerhet, arbeidsmiljø og effektivisering.

Les mer

Ringenes Herre

3.960.000 kransekakeringer fordelt på 220.000 kransekaker triller ut av Kransekakebakeren AS sitt lokale i Askim i år, og med det kan eier Arild Christoffersen med rette kalles Ringenes Herre.

Les mer

Nye produksjonsmetoder ivaretar gamle tradisjoner

Etter at Terje Lien i Rørosbaker’n fant sin mors håndskrevne oppskriftsbok bestemte han seg for å starte bakeri. Fokus har alltid vært å bevare kvaliteten på produktene av over 100 år gamle tradisjonsrike oppskrifter.

Les mer

ST Löchen AS styrker staben

Som følge av stor arbeidsmengde, og et ønske om enda mer ekspansjon, har ST Löchen AS ansatt Grethe Berntsen (55), med tiltredelse 1. september i år. Daglig leder John Angelvedt (i midten) og kollega Svein Löchen gleder seg med dette over å kunne bruke enda mer tid på kundepleie og salg.

Les mer

Grundfos-sjefen klar for VVS-dagene

Truls Lystang er et kjent navn for mange i bransjen. Denne uken vil han være å finne på Lillestrøm og VVS-dagene 2014, denne gangen som ny Grundfos-sjef. Lystang oppfordrer til et besøk på dere stand: – Folk vil få se og prøve de etterspurte klassikerne, men også noen nyheter vil være å finne på menyen, sier han.

Les mer

AGA lanserer verdens første hybridregulator

Smoothflo er verdens mest avanserte regulator. Den nye ett-trinns-regulatoren gir samme trykkstabilitet som en to-trinns regulator. Den unike designen gjør Smoothflo til den første av sitt slag blant industrigassregulatorer.

Les mer

Ultralyd lokaliserer vannlekkasjer

Uten aktivt å gjøre noe for å ha kontroll på vannledningsnettene sine vil et kommunalt vannverk ligge på mellom 15–60 prosent lekkasje av alt produsert vann. Det blir fort en kostbar affære når kapasiteten på vannverket må utvides kun for å kompensere for ukontrollerte lekkasjer. Løsningen fra Kompauto Nordic er like enkel som den er genial. Stikkordet er sone-inndeling.

Les mer

AGA stimulerer vekst i Nord-Norge

AGA fortsetter å etablere nye produksjonsanlegg i Norge. Etter å ha inngått en langsiktig avtale med Celsa Armeringsstål i Mo i Rana om levering av oksygen i rør til deres produksjonsanlegg, er nå en ny luftgassfabrikk – Air Separation Unit (ASU) – etablert og i full drift i Mo Industripark. De fire ansatte på AGAs nye luftgassfabrikk i Mo Industripark: fv. Geir Thoresen, Lars Bjørkmo, Tom Stenwall og Andreas Morberg.

Les mer

Rent og bakteriefritt vann

Aquamax gir et tilskudd av silisium i vannet og øker også pH-verdien. – Disse to fakta gir unike resultater, både for kjølevann, kjelevann og drikkevann, ja alt ferskvann som er i bruk, forteller Pål Guttormsen hos Guttormsen Trans & Co, som distribuerer produktene.

Les mer

H.M. Dronning Sonja åpner Nor-Fishing 2014

Den offisielle åpningen av Nor-Fishing den 19. august 2014 vil bli historisk, idet det blir aller første gang et kvinnelig medlem av den norske kongefamilien som representerer kongefamilien alene ved den offisielle åpningen av messen.

Les mer

Nå vil de erobre fredagskvelden

Buer har brukt intet mindre enn tre år på å utvikle den perfekte tacolefse. – Det var ikke så lett som vi trodde. Andre ville nok gitt opp for lenge siden, men her på Buer er vi ganske sta, ler daglig leder Bjørn Olav Drabløs (47).

Les mer

Biogass alltid under kontroll

Mengdemåling av biogass gir en rekke utfordringer som lavt trykk, lave hastigheter, endringer i gass-sammensetning og høyt fuktighetsinnhold. Ofte inneholder biogass 50–70 vol % metan, avhengig av bio-råstoff og prosess. Den gjenværende delen er CO2 (30–50 vol %) og små mengder av H2S, O2, N2 og vanndamp.

Les mer