Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess

Prosess


AGA: Løsninger for lakselus og rømning

Torsdag 15. oktober var 20 rådgivere innen akvakultur fra 10 fylker på besøk ved AGAs Innovasjonssenter for fiskeoppdrett, for å se på løsninger for tilførsel av oksygen til landanlegg og merder i sjø. Mer lukket oppdrett kan bidra til å redusere bruken av medikamentell behandling ved fjerning av lakselus.

Les mer

Ny ultralydvasker fra Teijo

FINNSONIC Versa Genius er en ny serie ultralydvaskere som leveres i tre utgaver med tankvolum 50–140 liter for gods med vekt 10–35 kilo. Vaskerne er kompakte og krever liten gulvplass.

Les mer

AGA lanserer ny oksygeneringsteknologi

AGA AS har i flere år vært ledende på sitt felt innen forskning og utvikling av oksygeneringsteknologi til akvakultur. På Aqua Nor 2015 lanserte AGA et nytt produkt innen dette segmentet: SOLVOX DropIn – utviklet for mer effektiv og enklere oksygenering i sjømerder. 

Les mer

Atlas Copco vil erobre vakuumverden

Det var i årsskiftet 2013/2014 at Atlas Copco kjøpte den britiske vakuumspesialisten Edwards Group Ltd.. Nå kommer de første produktene. Atlas Copcos velkjente kompressorkompetanse kombinert med vakuumkompetansen fra Edwards ser allerede ut til å kunne innebære et paradigmeskifte for bransjen. Lars Petter Mørck (bildet), som er skandinavisk produktsjef for den nye divisjonen, legger ikke skjul på sin begeistring.

Les mer

Ny innovativ ventilserie fra Parker

Parker Hannifin Corporation, den globale lederen innen bevegelses- og kontrollteknologier, utvider sitt utvalg av direkteopererte proporsjonalventiler med den innovative D1FC/D3FC-serien.

Les mer

Fleksible applikasjoner med prosessventiler

NAMUR-ventilen VSNC er globalt sertifisert i henhold til standarder for eksplosjonsbeskyttelse og kan brukes i mange ulike bransjer og bruksområder. Den er godt testet etter Festo sine standarder ‒ med moderne design, god kvalitet, teknikk og materiale. 

Les mer

Sparer tid og penger med GENIE gassflaske

Tesa Rørindustri leverer tjenester innen sprinkelanlegg, kjøle- og varmeanlegg samt tekniske anlegg. Så langt i 2015 har selskapet hatt svært travle dager, og da er det greit å ha en flaske som rommer mye gass og er enkel å transportere.

Les mer

Energibunt på sparebluss

Med overvåkning på sekund-nivå oppnår selskapet stadig nye høyder på energisparing. Svensk-eide Lantmännen holder til i en eldgammel rød mursteinsbygning i Oslo. Men skinnet bedrar. For inne foregår en supereffektiv produksjon av det allmennkjente Regal-melet. To store oljefrie Ingersoll Rand-kompressorer er blant årsakene til at strømrapportene er blitt hyggelig lesning. Fire fornøyde karer: Fv. Jan Vegard Schrøder, Lantmännen, Ole Kristian Rustan, Maskin K. Lund, Rune Synstelien, Maskin K. Lund og Pål Lunde, Lantmännen.

Les mer

70 år og mer enn 350 millioner pumper

På slutten av andre verdenskrig var det en ung mann i Bjerringbro Danmark, som drømte å bli selvstendig næringsdrivende, til tross for at landet var i en situasjon hvor man manglet varer og var styrt av rasjonering. Den unge mannen var Poul Due Jensen som i 1945 startet Grundfos, og samme år utviklet den første pumpen.    

Les mer

Beskyttelsesstrømpe for hydraulikkslanger

HellermannTyton lanserer en spesiell kabelstrømpe som fungerer som bristbeskyttelse på slanger og rør, og reduserer risiko for skade på personell i slike miljøer. Beskyttelsesstrømpen bidrar også til å redusere vedlikeholds- og utskiftningskostnader på hydraulikkslanger.

Les mer

Tork såpedispenser sertifisert som Brukervennlig

I offentlige toalettrom må hygieneløsninger være tilgjengelige for alle, også for brukere med redusert håndkraft, som for eksempel funksjonshemmede, eldre eller små barn. SCA med merkevaren Tork lanserer nå den første dispenserserien på markedet som er sertifisert "brukervennlig" av en uavhengig organisasjon.

Les mer

Deler oljemengden broderlig

Hydrocontrol har lenge vært en ledende leverandør av hydraulikkventiler til mobilkraner i Europa. Nå tar de et grep om markedet for gravemaskiner med sin nye proporsjonalventil, EX-serien.

Les mer

Økt utvalg av blokkerbare gassfjærer hos Lesjøfors

Nylig økte Lesjøfors produksjonskapasiteten av blokkerbare gassfjærer, og lanserte et nytt utvalg med betjeningshendler. Gassfjærdivisjonen i Lesjøfors er godt utrustet for fremtiden med tekniske investeringer og et kunnskapsrikt supportteam.

Les mer

Nytt og godt pumpesamarbeid

Varmeshop.no ønsket seg en god leverandør på pumper. Nå er de klare for å satse på sirkulasjonspumper fra Smedegaard og tanker til vann, varme og kjøling fra KN Beholderfabrik.

Les mer

Dyser, ventiler og kuplinger – av ypperste kvalitet!

Kristiansand-baserte Fireproducts AS utvikler proprietære og generelle komponenter til offshoreindustrien. – Vi jobber tett med våre leverandører for å sikre at produksjonskvaliteten oppfyller kundenes spesifikasjoner, sier Christoffer Rabben Grødum (bildet).

Les mer