Forside  »  Moderne Produksjon  »  Prosess

Prosess


Robotene inntar nye domener – i høyt tempo

Et vellykket Automatik 2016 ble arrangert i Brøndby Hallen 13.–15. september. – Vi gleder oss over rekordmange utstillere, konstaterer Thomas Damkjær Pedersen, formann for Ingeniørforeningen IDA.

 

Les mer

Ny daglig leder i Odda Plast

Kjetil Rønhovde er ansatt som ny daglig leder ved Odda Plast AS. Han starter nå på sin 3. periode i Odda Plast og sirkelen er dermed sluttet. – Jeg satser på at ordtaket "Alle gode ting er tre" medfører riktighet, sier den nyslåtte sjefen.

Les mer

Nytt Scan Tech-oppkjøp

Gjennom morselskapet James Fisher Norway, har Scan Tech sikret seg tilgang til SWTs patenterte riggkjøling-teknologi.

Les mer

Hydroscand åpner ny avdeling i Sandefjord

For en drøy måned siden åpnet Hydroscand AS dørene til ny avdeling i Sandefjord. Markeringen av avdelingen fant sted fredag 23. september 2016, hvor alle var velkommen til åpen dag i Sandefjord.

Les mer

Teijo i 35 år

Industriens problemløsere

Det gjelder å holde seg til det man kan, og ikke kare til seg for mye. Gründer Jon Arild Wichmann (th) er sikker på at dette har vært viktig for å lede bedriften hans til suksess. – Vi har ikke falt for fristelsen med nye agenturer utover våre satsingsområder, sier han. Og denne strategien gjelder fortsatt når ny daglig leder i Teijo Norge har installert seg på kontoret sitt.

Les mer

Aliaxis presenterer Rheinhütte Pumpens brede utvalg

Som spesialist i korrosjons- og slitesterke materialer, er Rheinhütte Pumpe GmbH og Aliaxis Utilities & Industry AB ledende når det gjelder kunnskap innenfor mange spesifikke områder. Under ONS-Messen i Stavanger, viste Aliaxis Utilities & Industri, sitt brede spekter av pumper, og med den nye og lyse standdesignen profilerte Aliaxis også sitt nye navn.

Les mer

TINE Meieriet Brumunddal utvider produksjonen

Skala skal levere prosessutstyr og automasjonsløsninger

TINE Meieriet Brumunddal mottar årlig mellom 85–90 mill. liter melk. 170 medarbeidere sikrer en allsidig produksjon av langtidsholdbare melkeprodukter på kartong og beger, samt melkepulver og kondenserte melkeprodukter.

Les mer

Produksjon av tetninger på Herøya

Med sine 15 ansatte har Sandnes-firmaet lang fartstid innen tetningsbransjen. Nå etablerer All Sealing Solutions seg på Herøya med lager og produksjon av pakninger og tetninger.

Les mer

Industrikonferansen 2016

Industrikonferansen er en av Norsk Industris viktigste møteplasser. 9. mai 2016 møtes rundt 350 næringslivsledere, politikere og samfunnsaktører.

Les mer

Tid er penger ved revisjonsstans

Revisjonsstanser kan være en kostbar og tidkrevende affære. Siden en revisjonsstans medfører lange nedetider, er det desto viktigere at man har en samarbeidspartner som forstår problemstillingene, har en klar plan for hvordan dette skal gjennomføres og som har erfaring nok til at dette gjennomføres så "smooth" som mulig.

Les mer

Det store lakseløftet

"Vi vil dere skal se på hygieniske baner til det nye lakseforedlingsanlegget vårt på Husøy". Slik lød forespørselen fra Brødrene Karlsen AS på Senja. Resultatet ble at Dynatec AS leverte to robotanlegg; et for palletering hos oppdretts- og lakseslakteriet Flakstadvåg Laks AS, og et for depalletering i det nye bygget på Husøy.

Les mer

Næringsmiddeldagene 2016 - 27.-29. januar

Teknologisk Matforum arrangerer i tiden 27.–29. januar Næringsmiddeldagene 2016 på Scandic Ørnen Hotel i Bergen. Temater på årets arrangement er trender, spisefakta, trygg mat, nye muligheter og offentlige ernæringsråd. Det er i skrivende stund påmeldt 182 personer til møtet.

Les mer

Moivac – sikrer miljøet på rigger og plattformer

Fjerning av mud, eller borevæske som det også kalles, med innhold av borekaks på offshore olje- og gassrigger har, i likhet med avløpsvann, alltid vært et problem for riggoperatører. En gang var det vanlig praksis å spyle skittent vann, oljesøl, kjemikalier og mud rett ut i sjøen. Axflows riggrengjøringssystem, Moivac, suger opp borevæsken og annet flytende avfall fra dekk for resirkulering.

Les mer

Nordic Supply System AS

Effektivt tørkesystem for kasser

Det er et problem for mange produsenter å få helt tørre kasser etter vasking, i tilfeller der kassene skal rett tilbake i produksjonen.

Les mer

Ny feltmontert HART-temperaturtransmitter

PR electronics, som er spesialist i signalbehandling, introduserer 7501 – en innovativ, feltmontert, non Ex eller Ex d-merket eksplosjonssikker temperaturtransmitter med lokalt brukergrensesnitt, som sikrer enkel programmering, sjekk og diagnostikk av prosessverdier i felten.

Les mer