Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter  »  Intelligent drev fjerner blokkeringer...

Intelligent drev fjerner blokkeringer på egen hånd

NORD_intelligente-w

Intelligente drev fra NORD Drivesystems med integrert PLC er fullt utstyrt til å utføre kontrollsekvenser i kundeapplikasjoner.

Med flere sensorgrensesnitt og omfattende diagnostikk, i tillegg til prosesskontrollfunksjoner, kan drevene oppdage blokkeringer og i mange tilfeller gjenopprette normal drift på egenhånd.

 

Optimal integrering

Dette bidrar til å unngå nedetid og redusere behovet for service. Dersom drevet er i stand til å fjerne hindringer, som for eksempel en blokkering i et rør, ved å gjentatte ganger endre motorhastighet og retning, vil det gå tilbake til normal drift. Dersom problemet fortsatt eksisterer kan omformeren sende et feilsignal til kontrollnivået og eventuelt starte en alternativ prosedyre, f.eks. at andre drivenheter i nettverket åpner en forbikobling. Alle slike funksjoner kan programmeres individuelt for den enkelte applikasjonen. Dette gir brukerne uavhengige, intelligente anleggssegmenter og maskiner som sorteringsmaskiner, skjære- og emballeringssystemer, enkeltpumper og pumpegrupper, knuseverk og skruetransportører. Samtidig sikrer man optimal integrering med automatiseringsnettverkene. Omformerens PLC kan forhåndsbehandle driv- og applikasjonsdata for kontrollsystemer på høyere nivå til forskjellige bruksområder, inkludert diagnostikk. NORD leverer vedlikeholdsvennlig, allsidig distribuert drivelektronikk med utmerket elektromagnetisk kompatibilitet for synkrone motorer og induksjonsmotorer opptil 22 kW.

For mer informasjon: NORD Gear Norge A/S, v/ Trond Herdlevær, tel: 64 90 55 80, e-post: Trond.herdlevaer@nord.com, www.nord.com