Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter  »  Fronius utvider funksjonene til...

Fronius utvider funksjonene til sveisesimulatoren Virtual Welding

Fronius_Virtual Welding03-w

Øv på TIG-sveising – trygt og rimelig

Den østerrikske sveiseteknikkspesialisten Fronius har videreutviklet simuleringsplattformen Virtual Welding. Nå kan du også lære TIG-sveiseprosesser virtuelt med plattformen – uten sikkerhetsrisiko eller bruk av forbruksmaterialer.

I tillegg til å øve på presis håndtering av sveisepistolen kan brukere nå også lære seg tilførsel av tilsatsmaterialer. Funksjonspakken leveres som standard for nye Virtual Welding-systemer. For eksisterende systemer tilbyr Fronius et oppgraderingssett.

 

10 trenings- og simuleringsoppgaver

Virtual Welding byr på perfekte omgivelser for å samle de første erfaringene med sveisesystemer. Simulatoren består av en terminal med skjerm og en arbeidsflate der brukeren plasserer et arbeidsemne i plast. Med en originaltro sveisepistol kan brukeren deretter lage en virtuell sveisesøm, som vises grafisk på skjermen i sanntid. Et hodebånd med 3D-briller sørger dessuten for at brukeren får en realistisk fremstilling av arbeidet. I tillegg til funksjonene for MIG/MAG-, robot- og elektrodesveising får man nå også muligheten til å øve på TIG-sveiseprosesser med Virtual Welding.

Foruten TIG-sveisepistolen inneholder den nye pakken også en egen sensor som gir brukeren mulighet til å øve på optimal tilførsel av tilsatsmateriale. Alt i alt kan brukeren velge mellom 10 trenings- og simuleringsoppgaver som kan utføres på ulike arbeidsemner. Også her har Fronius utvidet mulighetene: I tillegg til eksisterende modeller for sveising av kilesømmer, v-sømmer, rør-til-rør- og rør-til-plate-forbindelser omfatter sortimentet nå også en 3 mm tykk i-søm.

 

Betydelige fordeler for sveiseopplæring

For bedrifter og institusjoner som spesialiserer seg på opplæring, byr Virtual Welding på flere store fordeler: Nybegynnere kan bli kjent med sveisesystemer og lære grunnleggende ferdigheter uten sikkerhetsrisiko. Dessuten unngår man bruk av dyre forbruksmaterialer som metaller, tråder eller gass. Et pedagogisk gjennomtenkt system bestående av øvelses- og simuleringssekvenser sørger for høy motivasjon og raske fremskritt. Opptak av sveiseresultater kan senere ses direkte på terminalen eller analyseres og vurderes på PC-en via nettverket.

Funksjonspakken for TIG-sveising leveres som standard for nye Virtual Welding-systemer. For eksisterende apparater tilbyr Fronius et oppgraderingssett, inkludert programvare som brukeren kan installere raskt og enkelt selv. Alternativt kan simulatoren også utvides med en sveisehjelm med integrerte 3D-briller. Virtual Welding fås dessuten som kompakt koffert som er lett å ha med seg.