Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter  »  Coromatic International leverer...

Coromatic International leverer prefabrikkert datasenter til Nepal

Coromatic_Nepal

Coromatic International, ledende leverandør av virksomhetskritisk infrastruktur, har levert ett nytt prefabrikkert datasenter til den nepalske telekom-operatøren Ncell. Datasenteret skal støtte det Axiate-eide selskapet Ncell sin omfattende utbygging av mobilnettet i landet.

Kontrakten, som har en verdi på ca 80 millioner kroner, er en milepæl i den globale satsingen som Coromatic gjorde i 2015 gjennom etableringen av Coromatic International.

 

Tåler ekstreme belastninger

Siden 2011 har Coromatic bygd to datasenterløsninger for Ncell i Nepal. I tråd med at  behovet for mobil data øker i Nepal, har det nye datasenteret høyere kapasitet og er dobbelt så stort som de to første.

– Nepal er et av de landene i verden hvor behovet for mobildata øker raskest, og befolkningen tar raskt i bruk fordelene ved mobile tjenester. For å støtte utviklingen er vi fornøyd med å få nok et Coromatic-bygd datasenter på plass. Med bakgrunn i det økende behovet, og utfordringer grunnet infrastruktur og geografiske forhold, er det helt avgjørende at våre datasentre er meget robuste både når det gjelder konstruksjon og teknisk tilstand, sier Andras Pali, CTO i Ncell. Det ødeleggende jordskjelvet i 2015 beviste at våre datasentre som er bygd av Coromatic tålte selv de mest ekstreme belastninger.

 

Fornyet tillit

Datasentret leveres nøkkelferdig. Coromatic har tatt fullt ansvar for prosjektet, fra anleggsarbeid og tilrettelegging av selve lokasjonen, til leveranse av et fullt fungerende  datasenter på plass i Pokhara i Nepal.

– Vi er stolte over den fornyede tilliten som Ncell har gitt oss i Nepal. Det nye datasentret er et meget godt eksempel på hvordan vi leverer vår spesialistkunnskap, i kombinasjon med en prefabrikkert og robust løsning, til en region med store geografiske utfordringer, sier Anders Tollsten, VD for Coromatic International.

For mer informasjon: Anders Tollsten, CEO Coromatic, tel: +46 704 78 02 26, e-post: anders.tollsten@coromatic.se