Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter

Nyheter


Besøk FITCO på stand A2-614

Grekere kommer til Nor-Fishing med kobberlegert not

For tiden bruker Fitco S.A. alle muligheter de har til å spre bevissthet og kunnskap sin splitter nye miljøvennlige kobberlegerte nota. – Vi tror mange nøkkelpersoner i oppdrettsnæringa deltar på Nor-Fishing, og vi kommer også tilbake til Trondheim for å delta på oppdrettsmessen Aqua Nor neste år, sier forretningsutvikler Nick Kotsios i Fitco S.A.

Les mer

Gleder seg til Nor-Fishing 2016

Entusiastisk og optimistisk fiskeriminister

Per Sandberg er fortsatt ganske ny i rollen som fiskeriminister. Han tiltrådte 16. desember i fjor, og har bare så vidt rukket å bli varm i trøya. Han har tidligere ikke engasjert seg i fiskerispørsmål, men han er en lærenem og lærevillig mann. Dessuten er han kanskje Norges mest markante og kontroversielle politiker med sterke meninger om mye.

Les mer

Besøk Baca Nor-Fishing, stand F-532

En nyskapende bedrift med miljøfokus

Sekker, poser, radonsperre, industriemballasje, frukt- og grøntemballasje, vaskeriemballasje, transportemballasje og juleemballasje. Dette er bare et bittelite utvalg av hva det høyteknologiske selskapet tilbyr. Med miljøansvar i alle ledd vektlegger plasteksperten Baca kildesortering, gjenbruk og avfallsminimering på aller høyeste nivå.

Les mer

Seco Tools nye Jet-Stream

Det nye Seco-systemet 150.10-JETI er laget for å gi økt produktivitet, verktøylevetid og bedre kvalitet på emnet ditt. Systemet forbedrer prosessen for fjerning av varme under høyhastighets avstikking.

Les mer

De leverer økt produktivitet

Salgssjef Morten Jørstad (bilde) hos verktøyleverandøren Nicom AS ser nå en tendens til at stadig flere bilverksteder lar mekanikerne kjøpe sitt eget verktøy. – Når alle har sitt eget er det ikke lenger noen som løper rundt og skal finne verktøy som den forrige mekanikeren ikke har lagt tilbake – eller andre slike produktivitetsødeleggende aktiviteter, sier han.

Les mer

Stålkontroll med flåtestyringssystemet APX tracker

Følger lastebærere i sanntid

Et nytt flåtestyringssystem fra APX Systems med innebygd GPS-funksjon gjør at Brdr. Hansen på Rjukan nå kan følge lastbærere i sanntid. – Med en interaktiv kartløsning har vi full oversikt over hvor godset til enhver tid befinner seg, sier daglig leder Bjørn Næss Hansen (th) og kvalitetsansvarlig Torstein Solhjem Knutsen hos transportøren. 

Les mer

SEW-Eurodrive på Nor-Fishing 16.‒19. august

SEW-Eurodrive er godt representert i fiskerinæringen, som er en industri i kontinuerlig utvikling mot industrialiserte og automatiserte løsninger. ‒ Dette gjør at våre løsninger og produkter blir mer og mer interessante for denne bransjen. Vi ønsker å delta på Nor-Fishing for å vise hva vi kan tilby av aseptiske og energieffektive løsninger, sier markedskoordinator Cathrine Brich.

Les mer

Fleksibel frakt rett fra hyllen

Med Sortimos nye hyllesystem FlexRack, er alt fra små pakker til plasskrevende gjenstander sikret fleksibel, stabil og effektiv transport når varebilen er på farten.

Les mer

Kompakte og robuste stjerner i pneumatikken

De nye magnetventilene VUVG-…-S og VUVS-…-S fra Festo er perfekte løsninger for pneumatisk automasjonsteknologi, og er de nyeste tilskuddene i VG-serien av kompakte ventiler og VS-serien av robuste ventiler.

Les mer

20-årsjubileum for Transair

Transair, et selskap innen Fluid System Connectors Division Europe (tidligere Legris) i Parker Hannifin Corporation, feirer i år sin 20-årsdag. I løpet av disse årene har selskapet levert mer enn 122 000 km rør og 75 millioner festeanordninger – nok til å kunne legges 3 ganger rundt jordkloden.

Les mer

Beste stand på Eliaden 2016

Mens Krohne Instrumentation har fått prisen for beste stand på mer enn 50 kvm, fikk J. S. Cock prisen for beste stand på mindre enn 50 kvm. Med hederlig omtale ble Eliaden i følge daglig leder Einar Bråthen (th) også en suksess for Beckhoff, her sammen med sine kollegaer Janicke Brubak og Rasmus Mikkelsen.

Les mer

Fluke Ti450 termokamera

Tar skarphet til et nytt nivå

Nye Fluke Ti450 termokamera tar skarphet til et nytt nivå med MultiSharp Focus. Et ufokusert termografibilde kan gi data som fører til feildiagnoser som potensielt kan koste tusenvis av kroner, uten noen annen måte å utbedre det på enn å ta nye bilder.

Les mer

Toyota velger EtherCAT

Toyota Motor Corporation har valgt EtherCAT som sin industrielle Ethernet-teknologi og vil basere sine nye fabrikker rundt om i verden på EtherCAT. Den globale kunngjøringen ble gjort av Morihiko Ohkura hos Toyota Motor Corporation under en EtherCAT Technology Groups (ETG) pressekonferanse på Hannover Messe 2016.

Les mer

Sterkt startfelt på Logistik & Transport

I år er flere tunge profiler fra svensk næringsliv på plass. Blant andre kan arrangørene skilte med talere som Volvo-konsernets vd Martine Lundstedt og Stena Lines vd Carl-Johan Hagman og tidligere infrastrukturminister i Sverige, Catharina Elmsäter-Svärd, som konferansier.

Les mer

Kärcher med ny kompakt gulvvaskemaskin

Kärcher utvider sitt sortiment kompakte gulvvaskemaskiner uten fremdrift med den nye modellen BD 43/25 C. Den er designet for effektiv vedlikeholdsrengjøring av områder mellom 200 og 800 kvm.

Les mer

Før- og etterstudie fra SCA og Tork

Tingenes internett påvirker hverdagen til renholderne

En studie utført av SCA og selskapets globale merkevare Tork undersøker hvordan tingenes internett (IoT) påvirker hverdagen til renholderne og driftssjefene. Resultatene viser økt kvalitet og effektivitet i kombinasjon med redusert stress blant renholderne. Studien er basert på Tork EasyCube, en IoT-basert tjeneste som leverer sanntidsinformasjon om renholds- og påfyllingsbehov.

Les mer

Nytt agentur

Nordic Supply System AS er nå utnevnt til representant for Steriflow i Norge.

Les mer