Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter

Nyheter


Rask vekst for Water Valley

Veksten av medlemmer i næringsklyngen Water Valley ligger godt foran forventningene. 40 medlemmer ved årsskiftet var målet da klyngen ble etablert i april i år. Ved inngangen til september hadde organisasjonen 41 medlemmer og flere er på vei inn. Bildet: Erik Jølberg gir Venstres leder Trine Skei Grande en rask innføring i subseaproduksjon hos TESS. Foto: Arne Braadlan

 

Les mer

Beckhoff i Silicon Valley

Silicon Valley i California har de siste årene blitt sentrum for en rekke ledende virksomheter innen IT- og halvlederindustrien. Nå har også Beckhoff åpnet et nytt teknologisenter, med Intel, Apple og Google som naboer – midt i IT- og elektronikkutviklingens hotspot.

Les mer

Flukes multifunksjonelle installasjonstestere i 1660-serien:

Beskytter apparater mot utilsiktet skade

Fluke Corporation lanserer de nye installasjonstesterne i 1660-serien, de eneste installasjonstesterne som bidrar til å forhindre skade på tilkoblede apparater. Den patenterte Insulation PreTest advarer brukere og stanser testen hvis et apparat er koblet til systemet under test.

Les mer

Svenska Mässan og Dagens industri innleder samarbeid

Samarbeidet mellom Svenska Mässan og Dagens industri innledes i løpet av høsten 2016 og omfatter innholdsutvikling og mediesamarbeid for blant annet Logistik & Transport-messen og Elfack 2017. ‒ Akkurat som Dagens industri har vi en sterk forankring i svensk næringsliv og forventer at samarbeidet vil skape synergieffekter som forsterker våre respektive produkter, sier Susanne Hallencreutz (bildet) på Svenska Mässan.

 

Les mer

Ny batteriserie

Staubo Elektro Maskin utvider sitt UPS-batterisortiment med en serie AGM-batterier spesielt egnet til å yte høy strøm på kort tid.

Les mer

OptiSpring:

Spesialprogram for teknisk beregning av fjærer

Tekniske beregninger av fjærer er en viktig del av arbeidet for Lesjöforsgruppens teknikere og selgere. Med et avansert program kan de fleste beregninger raskt utføres.

Les mer

Ice Pigging:

Fremtidens system for rengjøring av rør

Nordic Supply System AS lanserer nå på det norske markedet et nytt og revolusjonerende system for tømming og rengjøring av rør som benyttes for transport av fortrinnsvis næringsmidler.

Les mer

Opp til 40 prosent lettere

 ‒ samme ekstreme styrke

Dacon AS presenterer PELI AIR lettvekts utstyrskofferter ‒ en god nyhet til alle med verdifullt utstyr som trenger høy beskyttelse, men som begrenses av vekt.

Les mer

JUMO flowTRANS MAG S01:

Solid kvalitet for industriapplikasjoner

JUMO GmbH & Co. KG er en velrenommert produsent innen temperatur- og måleteknologi i tillegg til væskeanalyse. Den magnetiske induktive flowmåleren JUMO flowTRANS MAG S01 er et viktig supplement til produktsortimentet.

Les mer

Bedre pakketeknikk for sjømatprodukter

I mai var det oppstart for Bionærprosjektet SeaPack. Målet er økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport. På bilde en blid SeaPack-gjeng som står bak prosjektet.

 

Les mer

Norsk CO2-innovasjon gir klimagevinst

Et norsk forskningsprosjekt har skapt en emballasjeløsning som kan redusere størrelsen på tradisjonell matemballasje med opp mot 50 prosent – og samtidig hindre matavfall samt å flytte norsk fiskeforedling tilbake til Norge. Marit Kvalvåg Pettersen (bilde) og Nofima spilte en nøkkelrolle i utviklingen av Vartdal-emballasjen SuperFresh. Foto: Kjell Merok/Nofima

Les mer

Forsvaret inngår avtale med stor europeisk leverandør

Fredag 8. juli signerte Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) en rammeavtale med Brammer AS om leveranse av verktøy, verkstedutstyr, verneutstyr og arbeidsklær til Forsvarets avdelinger. Både Peter Jansen, CEO Norwegian logistics organization (tv) og Frank Brodrick, MD, Brammer AS er svært fornøyd med den nye avtalen.

 

Les mer

Relekta kåret til Europas beste arbeidsgiver

Oslo-bedriften Relekta ble kåret til beste bedrift 2016 i kategorien Employer of the Year (Årets arbeidsgiver) under finalen til European Business Award (EBA). Fra venstre daglig leder Olle Petter Andersen, gründer Rune Arnhoff, rekrutteringssjef Pål Espen Tørisen.

Les mer

Brubakken AS leverer:

Seacom containerchassis til Bring Warehousing

I sommer leverte truck-spesialisten Brubakken 2 stk. Seacom containerchassis til Bring Warehousing på Bekkelaget, Oslo.

Les mer

Sandviks konsernsjef med på norsk lansering

Sandvik-konsernets relativt ferske toppsjef Björn Rosengren (bildet) var 11. mai i Norge og lanserte ny selskapsstruktur, samt flere rigger. Den viktigste og kanskje mest spesielle var akkurat kommet ut fra fabrikken i Finland og fikk faktisk sin hovedlansering i Norge.

Les mer