Forside  »  Moderne Produksjon  »  Nyheter

Nyheter


Atlas Copco 100 år i Norge

Atlas Copco ble etablert i Oslo 13. mai 1916 under navnet Norsk AS Diesel Motorer. Med fokus på dieselmotorer vokste selskapet raskt. Siden den gang har Atlas Copco hjulpet norsk industri, anlegg- og gruvevirksomhet med produkter, systemer og tjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet.

Les mer

På Eliaden: Beckhoff

Ultra-rask kommunikasjon og spenning i én kabel

EtherCAT P integrerer EtherCAT Industrial Ethernet-protokollen og perifer spenning inn i en kabel. I tillegg muliggjør EtherCAT P direkte videresending av en strømforsyning via enhetene.

Les mer

På Eliaden: Elfa Distrelec

FLIR AX8 inn i Elfa Distrelec sitt sortiment

Elfa Distrelec utvider sitt sortiment og tar inn det varmesøkende kameraet, FLIR AX8, i sin portefølje.

Les mer

På Eliaden: Micro Matic

De har løsningene for behovsstyrt ventilasjon

Micro Matics største fortrinn er å ha komplett systemforståelse for styring av lys, varme og ventilasjon. I tillegg har det tverrfaglige selskapet høy kompetanse og jobber mot elektro og HVAC-markedet. Det forteller Torkild Bøe (bilde), leder av HVAC-avdelingen. Han styrer en avdeling som nå representerer ca. 20 prosent av alt Micro Matic driver med.

Les mer

På Eliaden: Nortelco

Banebrytende instrument i ekte Fluke-kvalitet

Fluke 279 FC TRMS termiske multimeter er et testverktøy som integrerer en fullfunksjons, sann RMS (TRMS) digitalt multimeter (DMM) med et termisk kamera i én enhet for den mest effektive og tidsbesparende feilsøking.

Les mer

På Eliaden: Toughtools

Toughtools overtar Proxlls verktøyportefølje

Proxll har som et ledd i sine strategiske planer besluttet å avslutte sitt engasjement i verktøysegmentet. Proxll har siden 1996 hatt ansvaret for å markedsføre og selge Panasonic verktøy sine produkter på det norske markedet.

 

Les mer

På Eliaden: Relekta

Relekta ble årets Great Place to Work 2016

Relekta AS fikk 1. prisen i kategorien "50 til 199 medarbeidere" når Great Place To Work Institute (GPWI) kåret landets beste arbeidsplasser for 13. gang.

Les mer

På Eliaden: Water Valley

Energimotor for det grønne skiftet

TESS i Lier "fødte" oljeindustriklyngen Subsea Valley, som selv i dagens utfordrende tid for oljebransjen har drøyt 250 medlemmer. Neste industriklynge-baby er også fra TESS, men denne gang sammen med Albert Kr. Hæhre. Vannkraftklyngen Water Valley ble 12. april formelt etablert, med 28 medlemmer fra dag 1. Styret i Water Valley, fv.: Konsernsjef hos Energiverket Buskerud, Pål Skjæggestad, styreleder Trond I. Østgaard og Erik Jølberg, leder/eier av TESS. Foto: Arne Braadland, TESS  

Les mer

På Eliaden: Schneider Electric

– Vi har løsningen på verdens største problem

Nelfo møter den nye sjefen i Schneider Electric, Dagfinn Ringås (bildet), en tidlig og iskald vintermorgen. Han har samlet ledergruppen til strategimøte på et hotell nord i Oslo. Selv har han vært i møterommet siden klokken fem. Mange ideer i hodet gjorde at han våknet flere timer før vekkerklokken.

Les mer

På Eliaden: Nelfo

– Energi- og klimakrisen krever nye løsninger, tanker og ideer

Begrepet "det grønne skiftet" er et uttrykk for at Norge er helt nødt til å ta steget over i en mer fornybar og bærekraftig økonomisk og næringsmessig utvikling. – Det er vi som i praksis skal realisere de politiske mål som er vedtatt på dette området. Og her vil også elektrobransjen, og Nelfo, spille en viktig rolle, sier Tore Strandskog (bildet), næringspolitisk direktør i Nelfo. Foto: Hans-Kristian Thorbjørnsen

Les mer

Eliaden

Elektrobransjens største messe noensinne

Optimismen blant utstillere og besøkende til årets Eliade på Norges Varemesse 31. mai til 2. juni er stor. Slik var ikke tilfellet på de to foregående messene i 2012 og 2014. – Vi måtte foreta et omfattende grep for å skape et levedyktig konsept, forteller Eliade-ansvarlig Svein Hjelmås (bilde). Han mener de har lyktes. Bildet er fra et godt besøkt utstillermøte i april. Foto: Eirik Remo

Les mer

Satser massivt på messer

NORD Drivesystems har skrevet en unik treårsavtale med Svenska Mässan for totalt seks industrimesser. – Vi gjør en massiv satsing på å øke vår synlighet gjennom et bredt samarbeid med Svenska Mässan, sier salgssjef Erik Askensjö (bildet), som ikke utelukker en forlengelse av avtalen.

Les mer

Hente- og bringe-service

SEW-EURODRIVE RED BOX

For å forenkle servicekoordineringen lanserer SEW-EURODRIVE et nytt konsept for "hente og bringe"-service.

Les mer

Skydda Norge blir eget selskap

Skydda, Nordens fremste leverandør av HMS-løsninger og personlig verneustyr, forlater B & B Solutions og blir eget selskap i Norge. Fra og med 1. april står selskapet på egne bein. – I løpet av året lanserer vi vår egen e-handelsplattform og våre produkter vil være tilgjengelige i flere kanaler enn tidligere, sier Vegard Aune (bildet), daglig leder i Skydda Norge.

 

Les mer

Besøk Micro Matic på Eliaden

De har løsningene for behovsstyrt ventilasjon

Micro Matics største fortrinn er å ha komplett systemforståelse for styring av lys, varme og ventilasjon. I tillegg har det tverrfaglige selskapet høy kompetanse og jobber mot elektro og HVAC-markedet. Det forteller Torkild Bøe (bildet), leder av HVAC-avdelingen. Han styrer en avdeling som nå representerer ca. 20 prosent av alt Micro Matic driver med.

Les mer

For full damp

Vinteren tærer på vegger, tak og terrasser, og det samles smuss og grus som ikke blir synlig før solen titter frem om våren. Da er det på tide med en skikkelig vårrengjøring, noe Kärcher og selskapets logistikkpartner Dachser kan hjelpe deg med.

Les mer

De fikser vannforsyningen

Det som i dag er et salgsselskap og heter Xylem Water Solutions Norge AS ble startet i 1966 som Flygt Pumper AS. Flygt er en av landets største aktører innen vannteknologi og tilhørende løsninger for vannforsyning.

Les mer

Rekordstor forhåndsinteresse for SMAK 2017

Et stort antall virksomheter har allerede forhåndsbestilt plass på SMAK 2017, og flere ledende aktører i bransjen har signert avtaler med Norges Varemesse. Blant andre har Joh. Johannson Kaffe AS, Lerøy Sjømatgruppen, Nortura Proff og Electrolux professional bestemt seg for å delta.

Les mer