Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Vannskjæring har aldri vært så...

Vannskjæring har aldri vært så allsidig som nå

Bystronic_skjærhode-w

Med maskinplattformen ByJet Flex tilbyr Bystronic en innovativ løsning der den fleksible 2D-plattformen kan oppgraderes med modulære 3D skjærhoder, og åpner dermed for nye forretningsområder innen 3D-skjæring.

Eksakt bearbeiding av avfasede kanter til en vinkel på 45 grader og skjære rette kanter med høy produktivitet er nå en realitet.

Det nye 3D-skjærhode arbeider kontinuerlig med en avstandsføler som gjør at skjærhodet kan følge overflaten på arbeidsstykket å opprettholde konstant avstand mellom skjærmunnstykket og arbeidsstykket. På den måten korrigeres avvik automatisk. Avstandsføleren hindrer også at 3D skjærhodet kolliderer, for eksempel med utskårede deler. Om avstandsføleren kommer i kontakt med skårede deler, stopper ByJet Flex skjærhodet umiddelbart.

 

Unik 3D kinematikk

Den spesielle kinematikken hos 3D skjærhodet muliggjør eksakte svingbevegelser rundt A- og B-aksene. I svingene kretser skjærhodet bare rundt skjærmunnstykkets fokuspunkt. Dette muliggjør en nøyaktig skjæreprosess, uten tap av verken tid eller hastighet, samt eliminerer behovet for komplekse svinger og korrigerende manøvre i de lineære aksene.

 

Xpert 40 – en umiddelbar suksess

– Å involvere våre kunder i utviklingsarbeidet av nye Xpert 40 fra første stund, viser seg nå å være et fremgangsrikt konsept, sier Bystronics norske representant, Morten O. Haust. – I løpet av vårens roadshow har maskinen fått mye skryt for sin hurtighet, ergonomi og hvordan den enkelt kan flyttes dit der det er behov for den i produksjonen.

Fremgangen begynner nå også å vise seg i ordrebøkene, og et større antall maskiner har allerede blitt installer hos kunder.

For mer informasjon: Bystronic Scandinavia AB, v/ Morten O. Haust, mob: 901 97 362, e-post: morten.haust@bystronic.com