Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Salvagnini fiberlaser til Tora A/S

Salvagnini fiberlaser til Tora A/S

Salvagnini_Tora-w

Belegget hos Tora A/S var helt fullt og selskapet fikk derfor behov for mer laserskjæringskapasitet. Valget falt på en Salvagnini fiberlaser L3 4kW, med bordstørrelse på 3000x1500 mm.

Den nye maskinen erstatter en CO2-laser og er dermed koblet til det eksisterende automatiske inn- og utmatingen, samt den helautomatiske stablingen.

 

"Dry cooling cutting"

Den nye fiberlaseren kommer med den seneste utviklingen i kjøling av skjærhodet, kalt Dry cooling. Dette patenterte kjølesystemet bruker ikke nitrogen som kjølemedium, men kjøling skjer med hjelp av et sterkt magnetfelt som drar varmen til en kjøleribbe. På denne måten er optikken aktivt kjølt, og hvor temperaturen på hodet kan bestemmes av styreenheten. En viktig faktor i denne nye utviklingen er at linsen er hermetisk isolert fra omgivelsene og betraktes ikke lenger som en slitedel. Risikoen for påvirkning av eksterne partikler er dermed redusert til et minimum.

Tora A/S har sett de mange fordelene denne fiberlaseren har, særdeles ved skjæring av aluminium. Dette var avgjørende for investeringen av enda en fiberlaser, og denne gangen falt valget på en Salvagnini L3. Maskinen er nå i drift ved Tora, som kommer til å kjøre tre skift helt fra begynnelsen.

For mer informasjon: Salvagnini Scandinavia AB, tel: + 46 370-20730, e-post: info@salvagnini.se, www.salvagnini.se