Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Salvagnini B3-3000-220

Salvagnini B3-3000-220

Salvagnini_Mellegård1-w

Raskest på markedet i sin størrelse

Mellegård & Naij AB i Skövde investerte nylig i kantpressen B3-3000-220t fra Salvagnini. I følge selskapet vil den nye kantpressen gi dem betydelig forbedret kvalitet og ledetid og dermed styrke selskapets posisjon som den mest kompetente produsenten av renseutstyr i bransjen.

B3 har 3 meters knekkelengde og 220 tonns presskraft. Kantpressen, som er utstyrt med Kers (Kinetic Energy Recovery System), er Salvagninis seneste modell innen hybridteknikken.

 

AMS vinkelmåling

Kers-systemet genererer energi når pressbjelken går ned, hvilket gir kraft til knekkingen – også på returen. Dette medfører høyere hastighet og akselerasjon med et betydelig lavere energiforbruk enn med en konvensjonell hydraulmaskin.

Kantpressen når en hastighet på 220 mm/s med en repeternøyaktighet på 2μ, hvilket gjør den til den raskeste maskinen på markedet i sin størrelse.

Kantpressen er utstyrt med automatisk berøringsfri vinkelmåling, kalt AMS, for å sikkerstille knekkevinklene, dette er spesielt viktig ved korte produksjonsserier. Mellegård og Naij produserer mye enstykkdetaljer i 3 til 5 mm rustfritt materiale.

 

SiX styresystem

For å gjøre innstillingene raskere, er maskinen utstyrt med MVM-verktøy med elektrisk trinnløs innstilling for verktøyspor mellom 6 og 51 mm. Verktøyet kan også brukes som verktøyholder ettersom det tåler en presskraft på 100 t/m.

Programmeringen skjer enten offline via 3D eller direkte på maskinens styring. Man kan også programmere styringen grafisk under produksjonen, dvs. maskinen er friprogrammerbar.

Styresystemet SiX er det samme som i Salvagninis øvrige modellprogram og anvendes sammen med Windows 7 professional. Kantpressen er utstyrt med en 21" pekeskjerm med blant annet kobling til pdf-tegning til knekkeprogrammet.

Maskinen settes i drift hos Mellegård & Naij andre kvartal 2016.

For mer informasjon: Salvagnini Scandinavia AB, tel. + 46 370 20730, e-post: info@salvagnini.se, www.salvagnini.se og www.mellegard.se