Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Rotabroach CTCT kjernebor for boring...

Rotabroach CTCT kjernebor for boring i Hardox

HR Maskin-w

HR Maskin AS har gjennom en årrekke spesialisert seg innen boretekniske utfordringer med kjerneboring i stål, og lanserer i disse dager en helt nyutviklet serie kjernebor fra sin leverandør Rotabroach.

Den mest tradisjonelle måten å bearbeide Hardox på er å varmebehandle/skjære, noe som kan resultere at materialet mister noe av sin styrke (softening). Som hovedregel benyttes kjernebor i kombinasjon med en magnetbormaskin, som byr på effektivitet og fleksibilitet med tanke på hvor jobben skal gjøres.

Rotabroach CTCT kjernebor er spesielt utviklet for boring i harde materialer som Hardox, men også støpejern, rustfritt/syrefast, duplex/superduplex og Inconel med kvalitet opp til 500 Brinell.

Boret anbefales brukt i en kraftig magnetbormaskin, eller i en stor stabil søylebormaskin.

Å bore i f.eks. Hardox 450 er krevende, og tradisjonelle highspeed og ordinære hardmetall kjernebor er derfor lite egnet.

 

Seks ganger lengre levetid

Rotabroach har gjennom hele prosessen samarbeidet med den svenske Hardox-produsenten SSAB, som har testet de nye borene med meget gode resultater i høylegert stål opp til 1 800N/mm2.

Det er i disse borene Cermet benyttet tenner som er slipt i en spesiell geometri. Dette, samt at sponavskillingen fører til en langt mindre oppheting av materialet under boring, fører til forlenget levetid på boret.

Testene viser at kjerneboret har minst seks ganger lengre levetid enn ordinære hardmetall kjernebor fra Rotabroach ved boring i Hardox 450. Det er helt avgjørende for resultatet at tilføring av skjærevæske/olje skjer gjennom senter av kjerneboret.

Tester viser klart at bruk av trykkanne for tilføring av skjærevæske/olje øker borets levetid med opptil fire ganger.

Erfaring viser at under ideelle forhold kan man bore opp til 180 hull i Hardox 450 med platetykkelse på 15mm før boret resignerer.

Det er ingen kjent dokumentasjon på at det finnes tilsvarende kjernebor på markedet i dag.

Borene leveres i diameter fra Ø18 til Ø40mm og med en skjæredybde på maks. 25mm.

For mer informasjon: HR Maskin AS, tel: 69 22 70 60, e-post: post@hr-maskin.no