Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Nye lamellrondeller for...

Nye lamellrondeller for overflatebehandling

Saint-Gobain_lamellrondeller-w

Norton lanserer sine overflatebehandlingsrondeller Rapid Prep i lamellrondell-utførelse, beregnet for bruk i vinkelsliper. I følge produsenten vil det bindemiddelet eliminere risikoen for igjensetting og tidkrevende ombearbeidinger.

Rapid Prep lamellrondeller brukes for grading, nedmatting, rengjøring samt rust- og fargefjerning på alle typer av metaller og ikke-jernmetaller. De nye rondellene er konstruert med lameller av Rapid Prep polernylon som monteres overlappende på en bakplate av glassfiber. Konstruksjonen gjør rondellen meget fleksibel og føyelig, noe som gjør den egnet for bearbeiding av profiler og konturer.

 

Også for myke metaller

Med det nye bindemidlet Clean Bond får man minimal igjensetting spesielt på høylegert stål, noe som eliminerer ombearbeiding av detaljene, i følge produsenten. Da den har liten risiko for igjensetting er den godt egnet for bearbeiding av myke metaller som f.eks. aluminium.

Sortimentet omfatter rondeller med 125 mm diameter i grovhetene Grov, Medium, Fin og Meget fin. I Rapid Prep-sortimentet inngår også kvickrondeller i 25, 38, 50 og 76mm diameter som er utstyrt med hurtigfeste. De brukes med en spesiell holder for bruk i pneumatiske eller elektriske maskiner. De finnes dessuten i diameter 115, 127 og 180mm og er utstyrt med borrelåsfeste eller med hull for bruk med løs spindel.

– Takket være de nye lamellrondellenes fleksible konstruksjon får man en meget føyelig bearbeiding og dessuten uten igjensetting, noe som gjør dem ideelle for grading og overflatebearbeiding av rustfritt, sier Audun Hjelseth, salgsansvarlig hos Saint-Gobain Abrasives AS.

For mer informasjon: Saint-Gobain Abrasives A, v/ Audun Hjelseth, mob: 90 62 39 27, e-post: audun.hjelseth@saint-gobain.com