Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Ny friskjærende kappeskive med...

Ny friskjærende kappeskive med lengre levetid

Saint Gobain_Flexovit1-w

Flexovit lanserer nå en ny tynn kappeskive med 1,6 mm tykkelse. Den nye kappeskiven, som har betegnelsen Mega-Line, skal ha friskjærende egenskaper som gir opp til 30 % bedre ytelse.

Flexovits nye kappeskiver med 1,6 mm tykkelse brukes i vinkelsliper for kapping av stål, rustfritt og harde legeringer. De er spesielt god egnet for kapping av tynnveggede detaljer som for eksempel rustfrie rør. Mega-Line-kappeskivene har fått en mindre skiveetikett enn hva som er vanlig. Dette gir flere fordeler som at skiven blir mer friskjærende og gir hurtigere og mykere kapping samt at vibrasjonsnivået blir lavere. Dessuten får man rene og fine snitt og høy presisjon i kappingen. Både avvirkningsgraden og levetiden kan forbedres med opp til 30 % i henhold til produsenten.

Den nye Mega-Line-kappeskiven med 1,6 mm tykkelse finnes i både 115 og 125 mm diameter. De har slipemiddel av aluminiumoksid i premiumkvalitet i kombinasjon med et avansert bindemiddelsystem. Sist år lanserte Flexovit en friskjærende kappeskive med 1,0 mm tykkelse. Den er spesielt egnet for kapping av detaljer med ca 3 mm tykkelse mens den nye kappeskiven med 1,6 mm tykkelse anbefales for en materialtykkelse på ca 7 mm.

– Med Flexovits nye friskjærende kappeskive Mega-Line får man en kapping med meget høy presisjon samt fine og rene snitt uten brenning. Takket være den lange levetiden og hurtige kappingen får man høyere produktivitet og lavere totale kappekostnader, sier Audun Hjelseth, salgsansvarlig hos Saint-Gobain Abrasives AS.

For mer informasjon: Saint-Gobain Abrasives AS, Audun Hjelseth, mob:  90 62 39 27, e-post: audun.hjelseth@saint-gobain.com