Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Konvekse grovrengjørings- og...

Konvekse grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller

Saint-Gobain_konveks-w

Nortons sortiment med grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller for bruk i vinkelslipemaskiner, har blitt utvidet med en konveks variant som gir større anleggsflate.

Dette medfører bland annet en bedre utnyttelse av rondellen og mer komfortabel bearbeiding for operatøren. Grovrengjørings- og overflatebehandlingsrondeller brukes i blant annet vinkelslipemaskiner for fjerning av flatedefekter, slipemerker, rust, korrosjon, maling og glødeskall, rengjøring av former, lettere grading av kanter mm.

Nå lanserer Norton 125 mm rondeller for vinkelslipemaskiner i konveks form, noe som gir større anleggsflate. Dette gir flere fordeler sammenliknet med tradisjonelle plane rondeller som f.eks. at rondellen kan utnyttes bedre og at bearbeidingen blir lettere å kontrollere. Det gir også en mer bekvem bearbeiding for operatøren.

 

Bedre kontroll

I det nye sortimentet inngår Blaze RapidStrip grovrengjøringsrondeller for fjerning av overflaterust, sveiselopper, glødeskall og liknende samt for allmenn grovrengjøring. Videre inngår Vortex RapidBlend som brukes for grading og kantsliping på detaljer av titan, nikkellegeringer, rustfritt stål, mykt kullstål og aluminium. De kan også brukes for flatekondisjonering som fjerning av slipemerker og andre flatedefekter. Vortex RapidBlend kombinerer avvirkningshastigheten av en grov rondell med flatefinheten av en fin rondell. Dessuten lanseres RapidBlend med konveks form. Denne rondellen brukes for flatejustering på jern og ikke-jern metaller som aluminium og gir minimal igjensetting noe som eliminerer ombearbeiding av detaljene.

–Takket være den konvekse formen får man et bedre sluttresultat raskere, da man har betydelig bedre kontroll over bearbeidingen med en konveks rondell, sier Audun Hjelseth, salgsansvarlig hos Saint-Gobain Abrasives AS.

For mer informasjon: Audun Hjelseth, mob: 90 62 39 27, e-post: audun.hjelseth@saint-gobain.com