Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  Første installasjon av den nye...

Første installasjon av den nye Kuka-roboten i Sverige

Kuka_Åmål-w

For første gang leverer KUKA sin helt nye robotmodell KR Cybertech til en svensk sluttkunde, SEM AB i Åmål.

Det er et samarbeid mellom KUKA og systempartneren Goodtech Solutions, som har gjort installasjonen mulig.

‒ Vi har igjen fått i oppdrag å installere en ny robotcelle til betjening av en slipemaskin for SEM AB. Gjennom flere år har vi etablert et godt samarbeid med SEM AB, og har foretatt endringer på eksisterende utstyr, gjort forbedringer og nye installasjoner, sier Marcus Engdahl, prosjektleder i Goodtech Solutions.

 

Optimal celle med KUKA

SEM AB utvikler og selger avanserte systemer for tunge kjøretøy og stasjonære motorer for strømforsyning. De har nå  introdusert et nytt produkt i en eksisterende  produksjonslinje, økt produksjon er løst med høyere grad av automatisering.

Goodtech Solutions oppdrag var å utvikle en kompakt celle med svært begrenset gulvplass og med kort syklustid.

‒ Med den nye robotmodellen KR Cybertech blir cellen optimal med hensyn til plass og arbeidsområde. KR Cybertech ble hovedsakelig valgt fordi den er kompakt, plassbesparende og fleksibel, sier Marcus Engdahl.

‒ I tillegg har de nye robotene bedre tilgjengelighet og betydelig lengre serviceintervaller, legger han til.

Takket være den nye installasjonen er det mulig for SEM AB å utvide sitt produktspekter samt å få ekstra kapasitet på eksisterende produkter.

For mer informasjon: KUKA Nordic Norway, v/ salgsansvarlig Frode Grimsbø, tel: 61 18 91 30, e-post: info@kuka.no, www.kuka.no