Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk  »  ESAB lanserer Rebel

ESAB lanserer Rebel

ESAB_Rebel-w

ESAB introduserer Rebel EMP 215ic, en multiprosessmaskin med nettspenning på 230V/1-fas. Rebel EMP 215ic er en CC/CV. Maskinen byr på proff bueytelse, posisjonsfleksibilitet, et banebrytende operatørgrensesnitt og lav vekt ‒ enkel å bære med seg.

En unik sMIG-funksjon ("smart MIG") gjør at brukere kan sette i gang med MIG-sveising – med en ekstremt stabil bue – ved ganske enkelt å stille inn metalltykkelse og tråddiameter. I motsetning til konkurrerende apparater er det ikke nødvendig å oppgi informasjon om dekkgassblanding.

 

Unik kontroll

Rebel byr på en industrikvalitetsbue for bruk med MIG, gassløs rørtråd, Lift TIG og elektrodesveising, inkludert en meget god ytelse med krevende E6010-elektroder. ESAB oppfordrer faktisk brukere til å sammenligne med andre produkter i tilsvarende bruksforhold, og er sikre på at Rebel vil gi en bedre sveiseopplevelse for brukere på alle nivåer.

Rebel har to bruksmoduser, Basic og Advanced, noe som gjør sveisingen enkel for begynnere, eller lar de mer erfarne fininnstille parameterne. Operatørene regulerer Rebel med en unik kontroll som kombinerer tradisjonelle justeringer av sveiseparameter med funksjonalitet som i en smarttelefon. Faktisk brukes en 4,3-tommers berøringsskjerm i farger, med samme LCD-teknologi med tynnfilm-transistorer (TFT), som man finner i smarttelefoner. Ingen annen sveisemaskin kombinerer enkelhet, ytelse og kontroll på dette nivået.

På Rebel kan man bruke trådspoler på 100 og 200 mm, og tråder med en diameter på 0,6 til 1,0 mm. Rebel bruker primærspenning på 230V/1-fas. Vekten er 18 kilo, og målene er 584 x 229 x 406 mm.  Den har veltebur med fem håndtak og unibody-konstruksjon som integrerer front, bakside og toppaneler både for å øke holdbarheten, og for å gi bedre beskyttelse av de innvendige komponentene.

 

Klare til MIG- og TIG-sveising

Når den er tilkoblet primærspenning på 230V, leverer apparatet MIG-effekt på 20 til 220 ampere, elektrode på 30 til 180 ampere og TIG på 5 til 240 ampere. Bruksområdene omfatter bilreparasjoner og utbedringer, vedlikehold og reparasjoner, mekanikkbedrifter, lett konstruksjon, gårder, jordbruk, opplæringsfasiliteter og tynnplatesveising.

Rebel leveres klare til MIG- og TIG-sveising. ESAB inkluderer en MXL 200 MIG-brenner av profesjonell standard, elektrodeholder og returkabelsett (3 meter) og en 4,5 meters gasslange med hurtigkobling.  Det leveres også med en trådspole på 200mm med Aristorod 12.50  0,8 mm, kontaktrør og matehjul for tråder mellom 0,6 og 1,0 mm.

‒ Rebel EMP 215ic er markedets mest unike sveisemaskin til all slags sveising, hvor som helst. Brukere må oppleve maskinen for å forstå hvor god den er, sier Martin Freibergs, Product Business Manager – Arc Equipment, ESAB Europe. ‒ Rebel kan tilby enestående bueytelse for alle typer prosesser, fordi vi har forbedret kontrollalgoritmene fra våre industrisystemer som Warrior og Aristo. Vi har også innhentet kommentarer fra sveisere ute i industrien og brukt denne kunnskapen til å utvikle Rebel, legger han til.

Les mer om Rebel på www.esab.no