Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


Norge får en sterkere aktør på stål og metaller

Nye Tibnor gjør at Norge får en sterkere aktør i stålbransjen. – Vi er nå en komplett leverandør på det norske markedet, sier adm. dir. John Børge Halvorsen. I fjor fikk stålprodusentene SSAB og Ruukki godkjenning til å slå seg sammen, og nå har Ruukki blitt til Tibnor, som er en divisjon i SSAB.

Les mer

Stor opptur med ny teknologi og nye produkter

Mellom de høye fjell i Åndalsnes ligger suksessbedriften Plasto AS, som virkelig har tjent på å bruke innovasjon og ny teknologi i prosessen med å skape nye produkter innen mange bransjer. – Forskning, innovasjon og utvikling gir bedriften et stort fortrinn, sier adm. direktør, Lars S. Stenerud.

Les mer

Sveiseopplæring for robotprogrammerere

Nå har Fronius introdusert Virtual Welding Robotics til opplæring av robotprogrammerere. Med denne simulasjonsplattformen får brukerne mulighet til å nærme seg temaet robotsveising uten å begrenses av sikkerhetsinnretninger eller manglende sveiseutstyr.

Les mer

Haas kjølealternativer for lavere kostnader

En av de største utfordringene ved moderne maskinbearbeiding, i tillegg til å holde kostnadene så lave som mulig, er å sørge for at verktøyet har god kjøling og at spon fjernes raskt og effektivt fra skjæresonen. Gjøres ikke dette, kan det føre til en rekke problemer, inkludert dårlig overflatebehandling, økt verktøyslitasje og verktøyskade eller -svikt.

Les mer

Ergonomisk kompakt-vinkelsliper

Fein introduserer kompakt-vinkelslipere med et nytt håndtakskonsept. Det forlengede håndtaket, som smalner bakover, gjør ErgoGrip-maskinene svært hendige og lar deg jobbe kontinuerlig med lite belastning og anstrengelser. Maskinene seg bra for brukere som må utføre vanskelig slipe- og kappearbeid.

Les mer

Fra enkle prototyper til fullskala serieproduksjon

Prototal er det mest allsidige selskapet for prototyper i Norden. De hjelper kunden med å ta fram prototyper, serieproduksjon i plast eller plater, og tilbyr unike løsninger og kombinasjoner. Nå har de investert i en Prima Power Rapido laserskjærer fra Din Maskin.

Les mer

Stort dreiesenter med stor kapasitet for store deler

Store deler er god forretning. Dagens verksteder krever maskiner med stor kapasitet for å kunne håndtere de store jobbene. ST-55 fra Haas Automation, Inc. er et kraftig dreiesenter med høy kapasitet, ekstremt solid, svært nøyaktig og termisk stabilt, i følge produsenten.

Les mer

Størst på rør

Vyksa Steel Works (VSW), som ble grunnlagt i 1757, er en del av OMK-gruppen og produserer generelle og spesielle elektriske sveisede rør – blant annet hoved- og fôringsrør med langsgående sveiset søm, for bygg, varmtvannsforsyning (district heating) og for olje- og gassutvinning.

 

Les mer

Stor økning – store investeringer

På kundelisten finner du ledende selskaper innen byggevare, elektro, møbel og automotive. Med sine 21 medarbeidere omsatte bedriften for hele 28 millioner i 2014. – Fjoråret ble et år med store investeringer, sier salgs- og markedssjef John Skyrud i Stantek AS. To splitter nye Trumpf-maskiner fra Pantronic skal være med på å ta selskapet til nye høyder.

Les mer

Metallbransjen møtes i Düsseldorf

De tyske metallmessene GIFA, METEC, THERMPROCESS og NEWCAST avholdes 16. til 20. juni i Düsseldorf, og det kan se ut som at kvartetten enda en gang vil gi et godt bilde av det internasjonale markedet. Moderne Produksjon møtte den tyske messeledelsen da de nylig inviterte til nordisk pressekonferanse i Stockholm.

Les mer

Ruster seg for fremtiden

Danske virksomheter blir presset fra både øst og sør. For å imøtekomme dette har man hos Hosta Industries A/S i Hjallerup i Danmark valgt å delta i Dansk Industri sine læringskjeder om Lean og Kaizen – og på den måten ruste seg til fremtiden.

Les mer

– Vi har fått en bedre hverdag

RA Technology som ligger på Forus utenfor Stavanger leverer aluminiumsløsninger til kunder over hele verden, og sveising er en del av hverdagen. – Etter at vi byttet til Mison har arbeidsdagen blitt lettere, forteller en glad Mattias Schulz, han er sveiser i bedriften.

Les mer

Kjølig, kompakt, robust og sterk

1600 gram veier den nye PullMig-sveisepistolen fra Fronius. Den er dermed den desidert letteste av PushPull-sveisepistolene. Utviklerne har i tillegg sørget for en spesielt robust konstruksjon. Sveisepistolen tåler derfor et fall på 3 meters høyde uten å ta skade.

Les mer

Girenheter fra NORD

Den sveitsiske energileverandøren Axpo har nesten fullført det krevende store konstruksjonsprosjektet Linthal 2015. Sveits' største hydroelektriske prosjekt vil øke totalproduksjonen til de eksisterende Linth-Limmern-kraftverkene fra 480 MW til 1480 MW.

Les mer

Først ute i Sverige

CNC-Plåt i Västervik har investert i den første helautomatiske laseren i Sverige. Peter Pettersson (tv) er ansvarlig for drift og vedlikehold av maskinene i selskapet. Thomas Hägglund er produktansvarlig for laserskjæremaskiner hos Din Maskin.

Les mer

Sveiseopplæring av høy kvalitet

Utdanningsinstitusjoner som organiserer sveiseopplæring, møter nye utfordringer. Nye standarder for sveising stiller enda høyere krav til både sveiseprosesser og sveisernes faglige ferdigheter.

Les mer

Problemfri sporfresing

1. mars ble det nye konseptet for sporfresing CoroMill QD fra Sandvik Coromant lansert. Fresene har innvendig kjøling og spesiell skjærgeometri for fresing med høy prosessikkerhet.

Les mer

Raskere, bedre og mer konkurransedyktig

Med investeringen i Salvagnini P4Xe-2725 panelknekkemaskin har AQ Enclosure Systems AB i Vaggeryd forbedret både kvaliteten og ledetiden for produksjonen, og dermed også blitt mer konkurransedyktig. – Med vår nye Salvagnini P4Xe-2725 forsterker vi ytterligere vår posisjon ved å være en rask og fleksibel legoprodusent for krevende kunder, sier vice VD Rickard Lundqvist (th), her sammen med en fornøyd operatør.

Les mer