Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


God økonomi med en Salvagnini

Wermland Mechanics i Töcksfors AB investerer i en Salvagnini L3 4 kW Fiberlaser med automatisk inn- og utmatingsutstyr, og kan dermed glede seg over økt produksjonskapasitet. I tillegg har den selvprogrammerende stableutstyr med to individuelle plukkenheter, som stabler de skårne detaljene på pall.

Les mer

Kan bidra til millionbesparelser på norsk sokkel

No Need for Retightening (NNFR) er resultatet av et samarbeid mellom Nord-Lock International og Dokka Fasteners AS. NNFR er en banebrytende boltsikringsløsning som vil påvirke sikkerhet og gi store kostnadsbesparelser for mange næringer i årene som kommer. Løsningen ble også nominert til ONS Nomination Award i 2014.

Les mer

Lavere kostnader og raskere prosesser

Stål er fortsatt det viktigste materialet i industrien. For å optimere stålbearbeidingsprosessene ytterligere har Sandvik Coromant utviklet GC4305, et skjær som både gir ekstremt høy avsponingskapasitet og stabile forhold.

Les mer

Helt ny stangmater fra Haas

Da Haas Automation introduserte stangmateren Servo Bar 300 i 1999, ble den umiddelbart populær fordi den var kompakt, lett å bruke og rimelig. For 2015-modellen har Haas-ingeniørene gått tilbake til tegnebrettet for å gjøre stangmaterdriften enklere, raskere og mer effektiv.

Les mer

Lakkert i munterhetens og seierens gulfarge

Axalta Coating Systems, en av verdens ledende leverandører av flytende lakk og pulverlakk, har levert lakken til et imponerende monument som er reist av byen Pau i Frankrike for å hedre Tour de France og rittets historie.

Les mer

Feirer premieren på den nye E-versjonen

Den elektriske SCHUNK PGN-Plus-E tar de høytytende funksjonene i det pneumatiske flaggskipet til direkte anvendelse innen mekatronisk håndtering. "Utprøvd teknologi gjort bedre" er SCHUNKs motto for utviklingen av neste generasjon av sin megaselger.

 

Les mer

Raskere, bedre...

Dynatec SMV har etter hvert nærmest alt i eget hus. Den dynamiske bedriften er hele tiden på jakt etter forbedringer – raskere, bedre ... – Det er viktig å pushe grenser. På den måten ønsker vi at nettopp vårt selskap skal lede an "forskningen" – at det er vi som skal gjøre nybrottsarbeidet, sier produksjonsplanlegger Sturla Holtan (bildet).

Les mer

Fem akser og høy hastighet

Haas Automation utvider sin serie med universelle maskineringssentre med UMC-750SS, en Super-Speed-versjon som tilbyr høy ytelse og hastighet for rask maskinering av femsidig (3+2) og samtidig deler med fem akser.

Les mer

På Den Tekniske Messen: Atlas Copco Tools

kNm Hydraulikk og Lundin Norway har inngått en rammeavtale om hydrauliske momentverktøy fra Atlas Copco Tools til plattformen på det nye Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen. Avtalen omfatter produkter, opplæring og support for vedlikehold av flenser i rørledninger.

Les mer

Global stålgigant valgte Lade Metall

Lade Metall AS har nylig vunnet store leveranser av syrefast stål til den globale stålgiganten Outokumpu. – Med denne avtalen forventer vi arbeid for mange år fremover. Vi har tatt inn ekstra folk og nå jobber vi tre skift, sier skipsingeniør og daglig leder av Lade Metall AS, Håkon Pharo (tv), her sammen med prosjektleder Magnus Pharo. Foto: Lade Metall AS

Les mer

Investering i særklasse

Den solide Eidskog-bedriften har resepten klar. – For å kunne være konkurransedyktige og bevare produksjonen i Norge også i fremtiden, er effektiv produksjonen helt avgjørende, sier daglig leder Verner Fagerli hos EMV Construction AS. Selskapet lever av leveranser innen stål og metallarbeider, for det meste innen byggesektoren. Stor konkurranse fra lavkostland hadde festet seg på netthinnen når EMV Construction AS tok grep med sin gigantinvestering i en helautomatisk bearbeidingslinje. Den første i sitt slag som noensinne er levert her til lands fra nederlandske Voortman.

Les mer

Åpnet ny fabrikk

Da Pla-Mek hadde offisiell åpning av sin nye fabrikk i Sykkylven, kunne de glede seg over at både ordfører, kunder, leverandører og samarbeidspartnere deltok i feiringen. Ordfører i Sykkylven Petter Lyshol, her flankert av Sveinung Ørjasæter (tv) og Oddmund Bjørdal, begge fra Pla-Mek.

Les mer

En milepæl i TaMeks historie

– TaMek AS ser kvalitet som en viktig faktor for fremgang i arbeidet med å utvikle egen virksomhet og langsiktige kunderelasjoner, sier adm. direktør Patrik Berggren i TaMek AS.

Les mer

FeeL fjernservice fra Fronius

Med den nye internettkompatible versjonen av sveiseapparatplattformen TPS/i fra Fronius vil kostnadene forbundet med service og vedlikehold reduseres betraktelig.

Les mer