Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


Seco Suggest:

Et forslagsverktøy i den digitale portalen My Pages

Teknisk kompetanse og prosessforbedring er avgjørende for suksess i dagens industri med skjærende bearbeiding, noe som gjør lanseringen av Seco Suggest enda viktigere. Som en del av den digitale portalen My Pages, hjelper Suggest produsenter med å finne løsninger for fresing, dreiing, boring eller gjenging.

Les mer

Nye skjær i sialonkeramikk fra Seco

Seco har utvidet egenskapene for grov- og semifin bearbeiding for Secomax CS100-sialonkeramikkskjær med en utvidelse av programmet ved å legge til skjær med T-fas. De nye skjærene har en friskjærende og ekstremt skarp geometri. De gir bedre stabilitet og ytelse ved bearbeiding av nikkelbaserte superlegeringer under ustabile forhold.

Les mer

Salvagnini B3-3000-220

Raskest på markedet i sin størrelse

Mellegård & Naij AB i Skövde investerte nylig i kantpressen B3-3000-220t fra Salvagnini. I følge selskapet vil den nye kantpressen gi dem betydelig forbedret kvalitet og ledetid og dermed styrke selskapets posisjon som den mest kompetente produsenten av renseutstyr i bransjen.

Les mer

Nye lamellrondeller for overflatebehandling

Norton lanserer sine overflatebehandlingsrondeller Rapid Prep i lamellrondell-utførelse, beregnet for bruk i vinkelsliper. I følge produsenten vil det bindemiddelet eliminere risikoen for igjensetting og tidkrevende ombearbeidinger.

Les mer

Verdenspremiere i Tyskland

Da Blechexpo-messen i Stuttgart gikk av stabelen i begynnelsen av november i fjor, hadde Prima Power blant annet verdenspremiere på sin nye Genius-serie. Agenten for Prima Power i Norge, Buskerud-bedriften Din Maskin AS, gledet seg stort over flere spennende nyheter de kunne ta med seg hjem.

Les mer

Haas-støtte sikrer faglærte til industrien

De kommende CNC-operatørene Simen Skullerud Krogh og Lukas Kleven (nr 3 og 4 fv.) ved Industriteknologi-linjen på Askim vgs synes de har tatt et spennende valg. Dessuten gir det dem gode muligheter for lærlingplass. Linjen har 24 fagområder, deriblant CNC-maskinering. En studieretning som stiller høye krav til kostbart, avansert utstyr. Gavesjekken på 6500 dollar fra Gene Haas foundation bidrar til å sikre norsk industri faglærte CNC-operatører, også for fremtiden.

Les mer

Bystronic – usvikelig presisjon

Nybergs Mekaniska ABs laseroperatører Tomas Nilsson, Robert Engström, plassjefen i Luleå Tommy Åström samt konsernsjef Mikael Pudas foran verdens største og kraftigste fiberlaserskjæremaskin fra Bystronic.

Les mer

Verdensnyhet fra Salvagnini

Salvagnini valgte Blechexpo 2015 i Stuttgart/Tyskland, som gikk av stabelen 3.–6. november, for verdenspremieren på den nye panelknekkemaskinen P4lean-2520.

Les mer

Komplette investeringer gir lønnsom produksjon

Rotage ABs hovedstyrke ligger på laserskjæring med Stopas helautomatiske lagersystem, som ble bygd opp i perioden 2005 til 2007. – Denne linjen inkluderer flere Trumpf-maskiner, og investeringen i en TruLaser 5030 fiber kompletterer maskinparken, sier salgssjef Bo Hansson, her sammen med operatøren Niklas Augustsson.

Les mer

PCD-freseskjær til Turbo 10-freseprogrammet

Seco introduserte nylig to nye fresesorter med PCD for bruk i Secos populære Turbo 10-freser. PCD05 og PCD20 er veldokumenterte PCD-sorter som lager suverent fine overflater ved finbearbeiding, primært på aluminium, men også på titanlegeringer.

Les mer