Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


SSAB lanserer den grønneste produktporteføljen

SSAB har presentert lanseringen av den grønneste produktporteføljen i høykvalitets fargebelagt stål for bruk på utvendige byggeprosjekter. Under merkenavnet GreenCoat er dette tilbudet også et av de mest omfattende for hele byggenæringen.

Les mer

NORD-drev gir en ny hverdag på lakkeringsverkstedet

Ved NORD Drivesystems' hovedkvarter driver selskapets egne produkter funksjonene på fabrikken. Girmotorer og drivelektronikk utfører forskjellige oppgaver over hele anlegget. Dette gjelder spesielt det nye lakkeringsverkstedet, der NORD-systemene driver transportører, vifter og løfteanordninger.

Les mer

Norton lanserer ny teknologi for slipeskiver

Slipematerielleverandøren Norton lanserer en ny teknologi for keramisk bundne slipeskiver for presisjonssliping. Takket være den nye teknologien, som har betegnelsen Quantum X, får man slipeskiver med bedre ytelse som gir lavere totale slipekostnader pr. detalj.

Les mer

Utvider antall skjæregger

Seco har utvidet bruksområdene der du kan benytte deres Jabro-HFM JHF980-solide hardmetall-pinnefres til highfeed-fresing takket være fire til fem nye skjærkantalternativer.

Les mer

Gir gass i produksjon av ventilfjærer for motorer

Lesjøfors satser tungt på å øke tilbudet av spesialiserte, høykvalitets ventilfjærer for motorsport. Med raske leveringstider og rett kompetanse er bedriften klar til å ta pole posisjon i enda en bransje når det gjelder produksjon av spesialfjærer.

Les mer

Investerer for bredere produksjon

Proton Engineering er en komplett leverandør av komplekse produkter som innebefatter rørbøying, endeforming, platebearbeiding og sveising med høy automasjonsgrad samt komplett montering til bil- og verkstedindustrien.

Les mer

ESAB oppdaterer sveiseelektrodene OK 48.00

ESAB Welding & Cutting Products har kunngjort en oppdatering av (sveise) elektrodene OK 48.00 SMAW. De produseres nå slik at de oppfyller H4R-kravene til lavt hydrogeninnhold og motstand mot fuktighetsopptak.

Les mer

Ny PowerSocket fra Ingersoll Rand

Maskin K. Lund lanserer PowerSocket fra Ingersoll Rand, en innovativ løsning som gir opptil 50 prosent større dreiemoment enn et frittstående slagverktøy.

Les mer

Mer funksjonell og energieffektiv enn noen gang

Med TransPocket 150 og TransPocket 180 lanserer sveiseteknikkspesialisten Fronius en ny generasjon av sine mest verdsatte, enfasede elektrodesveiseapparater på markedet. Videreutviklingen overbeviser med fremragende sveiseresultater og økt funksjonsomfang.

Les mer

Verdenskjent designpris til Granberg – igjen!

Granberg AS har for andre året på rad blitt tildelt den internasjonale industridesignerprisen Red Dot Award, en av de mest prestisjefylte og viktigste designpriser i verden, for produktdesign. Akkurat som i fjor har de vunnet med et nytt produkt innenfor serien "slag- og kuttbeskyttende hansker". Bildet: Adm. direktør Ole Marthon Granberg.

Les mer

Fem nye produktfamilier for spesifikke kundebehov

SSAB lanserer fem nye produktutvalg – eller "familier". – Hver produktfamilie har optimaliserte tilbud som er basert på å oppfylle de spesifikke behovene for våre kunder, sier Johan Broback, prosjektleder SSAB-merkevareprodukter.

 

Les mer

Fronius - Robacta Drive TPS/i

Den mest kompakte push/pull-robotsveisepistolen

Med Robacta Drive TPS/i lanserer Fronius verdens minste push/pull-robotsveisepistol. Den kompakte konstruksjonen og mekanikken har ytterligere forbedret sveisepistolens tilgang til komponentene samt TCP-presisjon, og drivenhetens dynamikk er tidoblet – til 33 m/s² – sammenlignet med den forrige generasjonen.

Les mer

LST laser fra Prima Power fra Din Maskin

Gammel god kvalitet i moderne tempo

Siden 1956 har Trådartiklar stått frem som den smarte problemløseren innen trådknekking. Hvordan omsetter man kundens problem til rasjonell produksjon så raskt som mulig? I dag er det selvfølgelige svaret automatiserte maskiner med roboter som jobber dag og natt.

Les mer

Seco Quattromill

Høyere matehastighet og bedre resultater

Seco tilbyr nå sin populære Quattromill endeplanfres for universelle bruksområder i en tett-tannet versjon.

Les mer

Schweissen & Schneiden 2017

Et reorganisert Schweissen & Schneiden vil i 2017-utgaven fremstå i en enda mer spisset form. Arrangørene tar sikte på at fem oversiktlige arenaer i ny drakt vil gi utstillerne viktige synergieffekter.

Les mer

Konstant oversikt over alle sveisedata

Dokumentasjon og analyse av prosessdata blir stadig viktigere innen sveiseteknikken – for prosessene kan ikke optimaliseres målrettet med mindre du har nøyaktig innsyn i dem. Den internasjonale sveiseteknikkeksperten Fronius har derfor utviklet dokumentasjons- og dataanalysesystemet WeldCube.

Les mer

ESABs Miggytrac B501:

Batteridrevet sveisetraktor for mekanisert MIG/MAG-sveising

ESAB Miggytrac B501 er en batteridrevet modell som utgjør neste generasjon av den populære Miggytrac sveisetraktoren for mekanisert MIG/MAG-sveising (gass-/metall-buesveising).

Les mer

Intelligent, adaptiv drivkontroll

NORD Drivesystems viste frem sine intelligente kontrolløsninger for synkrone motorer og induksjonsmotorer ved utstillingen SPS IPC Drives 2015 i Nürnberg i Tyskland. SK 200E-serien med frekvensomformere var midtpunktet i utstillingen.

Les mer