Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


Økt kapasitet med Salvagnini

Plåtmecano øker produksjonskapasiteten gjennom å investere i en Salvagnini L3 2kW Fiberlaser. Investeringen kompletterer tidligere stanse- og vannskjæringsteknikk. – Jeg tror få slår oss på vår høye kvalitet og korte leveringstider, sier Tommy Gustafsson, som er daglig leder og medeier.

Les mer

Sertifiseringer på høyt nivå

Den danske metall- og plastbearbeidingsspesialisten Prodan A/S har oppnådd ytterligere to sertifiseringer, ISO 3834-2 og EN 1090-1 EXC3. – Vi har i begge tilfeller valgt å bli sertifisert ihht noen av de høyeste og mest omfattende kvalitetsnivåene, forteller fabrikkdirektør Freddi Jensen.

Les mer

Modulær verktøykasse fra Kemppi

Konkurransen blir hardere, kvalitetskravene strengere og leveringstiden kortere. Hvordan sikre de tre hjørnesteinene for sveisekvalitet: prosedyreforvaltning, utøverkvalifikasjoner og sveiseutstyr? Velger du Kemppis komplette løsning for kvalitet og produktivitet, oppnår du ikke bare optimal ytelse i sveiseproduksjonen, men også større driftsresultat, bedre kontroll med kostnadene og kortere produksjonstid.

Les mer

Kompakt fra Bosch

Bosch lanserer to nye akku-stikksager for mer fleksibelt arbeid på verkstedet og byggeplassen; GST 18 V-LIS Professional er den første trådløse 18 V-stikksagen fra Bosch med tradisjonelt håndgrep, mens GST 18 V-LIB Professional er en optimert bøylegreps-stikksag.

Les mer

Partnertech satser på offshore og forsvar

Etter en tøff omstillingsprosess peker nå pilene oppover for Partnertech i Moss. Maskineringsbedriften har investert i Norges kraftigste laserskjærer, og fokuserer på nye segmenter som offshore og forsvar. – Vi kan maskinering og sveising, og er dyktige til å sette sammen komplekse produkter, sier markedssjef Tor Morten Olsen i Partnertech AS (bildet).

Les mer

Raske data med Kemppi på laget

Et kjent syn for de som følger med i F1 i helgene, er ingeniørene som følger nøye med på skjermen mens bilene kjører om kapp på banen. Ved hjelp av sensorer og annet utstyr kan de ikke bare overvåke en mengde ytelsesvariabler, men også forutse og justere parametre i fart for om mulig å vinne den store premien.

Les mer

Helstøpte stemjern fra Hultafors

Som et all-round-verktøy stilles det høye krav til stemjern, som brukes til alt fra å hugge og bryte, til å skrape med. Men de er ikke alltid tilpasset arbeidsoppgaven. Derfor lanserer nå Hultafors Stemjern HDC – en helt ny serie stemjern med gjennomgående stålkonstruksjon.

Les mer

Enklere overflatebehandling

Nortons overflatebehandlingsrondeller Rapid Prep lanseres nå i en ny utførelse med et avtakbart sentrum som gjør at samme rondell kan brukes enten med underlagsplate med senterskrue eller med underlagsplate med borrelåsfeste.

Les mer

Automatisert sveisesuksess på Jæren

Verktøy i toppklassen gjennomsyrer det meste av hva man ser i selskapets produksjonslokaler. Maskinleverandørene Amada og danske Migatronic dominerer omgivelsene hos suksessrike IKM Haaland på Jæren. – Denne Migatronic-roboten gjør jobben til tre sveisere, sier sveiserobotoperatør Rolf Øyen (bildet).

Les mer

Nøyaktig chuck for moderne dreiing

For å kunne utnytte moderne dreibenker og multimaskiner fullt ut, behøves presise, stabile og servicevennlige drei-chucker. Schunk har derfor utviklet ROTA NCF plus 2.

Les mer

OneFoot velger norsk

OneFoot AS er en relativt ny norsk aktør innen vintersport og i sterk vekst. Navnet kommer fra firmaets foreløpige eneste produkt: en miniski til bruk på kun en fot. Etter en oppstart og introduksjonsfase i markedet satser nå selskapet for fullt. Et av leddene er å flytte sprøytestøpingen fra Asia og hjem til Norge. Nærmere bestemt til Biobe  AS i Fredrikstad. Fv. markedssjef Eirik Bjørnsen og adm. direktør Bjarte Haldorsen fra Biobe AS samt Mathias Hansson og Simen Fornes fra OneFoot AS. Foto: Jon Hermansen

Les mer

Besøk LVD på EuroBLECH 2014

Med temaet "Take the Lead» stiller LVD på EuroBLECH 2014 21.–25. oktober, verdens ledende utstilling for platebearbeidingsindustrien. På stand F50 i Hall 12 vil selskapet vise sine nyeste og mest avanserte maskinløsninger for knekking, laserskjæring og stansing, med automatisering og programvare.

Les mer

Skreddersydde skjæreverktøy fra Sandvik

Produsenter eller maskinverksteder som krever en spesifikk hjørneradius eller et skjæreverktøy med en spesiell verktøylengde for å holde overheng på et minimum, kan nå benytte seg av det nye Sandvik Coromant Tailor Made-tilbudet for CoroMill Plura pinnefreser.

Les mer

Nye lysbueprosesser for mer effektiv sveising

Med fire nye lysbuevarianter til MIG/MAG-sveiseapparatplattformen TPS/i utvider Fronius de banebrytende tekniske mulighetene til sin nyeste produktserie: Karakteristikkene LSC Root og LSC Universal bygger på en ny algoritme og utmerker seg med økt lysbuestabilitet og redusert sprut.

Les mer