Forside  »  Moderne Produksjon  »  Mekanisk

Mekanisk


Nytt pålitelig HM-pinnefresekonsept

CoroMill Plura HD er førstevalget når det gjelder å pinnefrese i massivt hardmetall for hjørnefresing, sporfresing, formfresing og trochodial-fresing i stål og rustfritt stål.

Les mer

Haas får bekreftet sine teorier

Haas Automation har lenge ment at det er mer lønnsomt å investere i flere rimelige CNC-maskineringsverktøy, da disse vil dra fordel av større fleksibilitet, lavere investeringskostnader, lavere driftskostnader og dermed også lavere kostnad per del – kontra en eller to dyre maskiner for spesifikke oppgaver.

Les mer

Gode referanser for Salvagnini

Med sin nye investering, en P4Xe-2725 panelknekkemaskin fra Salvagnini, har Electrolux Laundry System AB i Ljungby forbedret både kvalitet og ledetid i produksjonen.

Les mer

Nytt våtslipepapir for profilerte flater

Norton lanserer et nytt våtslipepapir som er fleksibelt og føyelig og dermed godt egnet for profilerte flater. Det nye slipepapiret, som har betegnelsen T100, har høy avvirkning og gir fin flate, i henhold til produsenten.

Les mer

Nye muttertrekkere fra Atlas Copco Tools

Dette er en vibrasjonsfri lettvekter for de tunge jobbene. Den minste veier under 4 kilo, er ikke større enn en enkel muttertrekker, men klarer de store mutterne til de tunge jobbene, helt uten vibrasjoner.

Les mer

Russisk rørgigant inntar det norske olje- og gassmarkedet

Som en ledende produsent av rør i store dimensjoner tilbyr United Metallurgical Company (OMK) sine kunder komplekse løsninger og produkter av høy kvalitet. Den verdensomspennende russiske produsenten har nå spesielt fokus på det norske olje- og gassmarkedet, samt transport av mennesker og materialer.

Les mer

Robust mobilt verktøy for sveisere

Fronius har utvidet sitt tilbud av Case-trådmatere for mobil bruk i røffe omgivelser. I tillegg til VR 5000 Case for TransSteel-sveisestrømkilder som har vært på markedet en stund, tilbyr selskapet nå også tilsvarende trådmatere for apparatseriene TPS/i (WF 25i Case) og TPS (VR 4000 Case).

Les mer

Kostnadseffektiv løsning for Porsgrunnsbrua

EFD Induction har i samarbeid med JHS Engineering utviklet en unik løsning for utskiftning av akslene til klaffene på Porsgrunnsbrua. – Så vidt vi kjenner til har induksjon aldri tidligere vært brukt ved tilsvarende reparasjoner av bruer i Norge. Metoden har gitt betydelige tids- og kostnadsbesparelser, samt vist seg å være en langt bedre og sikrere teknisk løsning, forteller Terje Solgaard (tv), salgsansvarlig hos EFD Induction, her sammen med  Atle H.
Sigurdsen, montasjeleder hos JHS Engineering

Les mer

Øker fleksibiliteten med en Salvagnini

Intra er en designbedrift med spesialkompetanse når det gjelder rustfritt stål. – Vi utvikler produkter for kjøkken og offentlige saniteteslokaliteter, forteller Mattias Robson.

Les mer

Hurtighet har blitt et varemerke

Stansefabrikken har gjennom mange år vært en produsent av tynnplatedetaljer- og produkter. I dag er utvikling en like viktig del, og fabrikken er en bidragsyter gjennom hele verdikjeden, fra idé til ferdig produkt.

Les mer

Oppgraderer med Trumpf

Rupro satset offensivt for å øke produksjon og nøyaktighet da de installerte en ny kantpresse i sine lokaler.

Les mer

Flow i verdensklasse

Nå jakter de på ordrer i størrelse XXL. Ikke det at ordrene de hittil har hatt har vært så små, men mer at det alltid er rom for noe større. Nortech AS' nyinstallerte Flow Mach 4 som måler 14x3 meter – utstyrt med dynamisk 3D-hode, Europas største vannskjærer, er allerede i hus. Nå mer enn klar til de aller største oppdragene. For her er det virkelig størrelsen som gjelder! – Vi er skikkelig på hugget for å konkurrere om de største oppdragene både for subsea- og forsvarsindustrien, forteller Geir I. Tindvik, daglig leder i Nortech AS.

Les mer

Nytt og smart bremsesystem

Det er bare et snaut år siden Moderne Produksjon hadde gleden av å teste en tilsvarende vinkelsliper fra Bosch. Vi gledet oss da som nå over den lange ledningen i gummi, som vi finner mye mer praktisk enn plast, siden den beholder smidigheten også i kuldegrader. Testperson: Håndverker Stein Erik Åkredalen

Les mer

HTS Maskinteknikk: Migatronic hjelper oss til å bli enda bedre

HTS Maskinteknikk AS har svært avanserte sveiseoppdrag for olje- og offshorebedrifter, hvor nøyaktig repeterbarhet er et krav. Sveisespesialisten Migatronic Automation A/S har det som skal til. Med en state-of-art sveisemaskin med en tilhørende programmérbar robot kan jobben gjentas med like høy presisjon hver gang.  På bildet: HTS Maskinteknikks markedssjef Lars-André Harvik, eksportsjef hos Migatronic Automation Claus Pagh, leder for sveis- og materialavdelingen hos HTS Maskinteknikk Tor Olav Roso og sveiser Hans Erik Lie er alle svært fornøyd med samarbeidet.

Les mer

Øker kapasiteten med ny kantpresse

Norac Baggerød i Horten produserer dører til skip og offshore. I lokalene til et tidligere skipsverft produserer 43 ansatte dører som senere skal befinne seg i alle mulige forskjellige miljøer over hele verden.

Les mer

Systemair – 20 år med Shear Genius

Sverige-baserte Systemair, en av verdens ledende ventilasjonsselskaper, kan i år glede seg over 40 år med industrielle aktiviteter. I 20 av disse årene har selskapet samarbeidet med den tyske maskinprodusenten for platebearbeiding Prima Power i produksjonsteknologi, som i Norge forhandles av Din Maskin.

Les mer

Laserskjæring med garantier

SSAB lanserer Laser Plus, som er det eneste stålet i verden som garanterer retthet etter laserskjæring – en helt ny generasjon med stål for laserskjæring som leveres med unike garantier: maksimal retthetsavvik er 3 mm/m etter laserskjæring og en bøyeradius på 0–1,5 x materialets tykkelse.

Les mer

Lang levetid og lav vekt

Bosch utvider sitt eksisterende utvalg av trådløse systemverktøy i 10.8 volt-klassen med to nye verktøy med optimalisert kraftforhold til vekt og størrelse: GAS 10.8 V-LI Professional trådløse støvsuger og GLI DeciLED Professional trådløse arbeidslys.

Les mer

Vinkelslipere som lykkes i markedet

Små, hendige vinkelslipere blir stadig mer effektive og overtar oppgaver som hittil har blitt utført med større og tyngre modeller. FEIN, produsent av elektroverktøy for profesjonelle, investerer i dette vekstmarkedet og tar i bruk nye produksjons- og monteringslinjer.

Les mer