Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk  »  Verdens første Merlinum Forklift i...

Verdens første Merlinum Forklift i Brubakken-samarbeid

Brubakken_truck-w

Etter to og et halvt års arbeid på verkstedet i det lille tettstedet Berghem i Småland var det første produktet klart for lansering. En elektrisk gaffeltruck med løftekapasitet på 6–9 tonn. Den ferske, men erfaringsrike bedriften Merlinum Forklift tegner og konstruerer alt selv, og lar lokale leverandører produsere komponentene.

Det er mange års truckerfaring som er samlet i de fem gründerne som eier og driver Merlinum Forklift. I 2014 bestemte Martin Andersson, Mattias Karlsson, Martin Kraft, Carl-Olof Eckerbom og Andreas Berglund seg for å slå seg sammen lage en egen truck. En truck akkurat i den utførelsen og med de funksjonene som de selv hadde ønsket.

– Grunnlaget for utforming av trucken fant vi ved å oppsummere våre egne ønsker. Alle er ikke like lange, vi er både høyre- og venstrehendte, de fleste av oss har slått skinnleggen altfor mange ganger i fot-trinnet, eller har ønsket oss bedre sikt. Altså har ergonomien vært spesielt viktig. Trucken skulle kunne tilpasses mange ulike førere og dermed være enkel å stille om, slik at hver enkelt oppnår best kjørestilling for sin kropp, forteller Mattias Karlsson.

 

Grundig testet

De fem har valgt seg ut 10 detaljer de har fokusert på. Ytelse, lyd, lagringsplass, inngang, belysning, display, batteribytte, hytta og service. I tillegg kommer selvsagt nyheter.

De fem har også valgt å høre på omgivelsene og hatt truckene ute til grundig testing underveis.

– Vi har hatt truckene ute hos truckførere som har synset, tenkt og testet. Siden Berghem er en liten "truckby", var det ikke vanskelig for oss å finne den rette kompetansen. Vi har vært nøye med å ta med både kunnskap og materiale fra lokalt forankrede bedrifter i så stor grad som mulig, sier Karlsson. Han legger til: – Det som kjennes best med trucken er at den er helt vår egen. Vi har hatt full regi fra konstruksjon til produksjon. Vi har tatt det beste, fra det beste! Derfor har vi også full kontroll på alle deler. En stor fordel er at vi kan kundetilpasse trucken og bygge på med detaljer akkurat slik kunden ønsker. På den måten får man den trucken som passer kundens behov.

 

Brubakken imponert

Igjennom valgene Eco, Normal og Power kan føreren velge hvilken hastighet trucken skal arbeidet i.

– Dette betyr at man ikke forbruker mer strøm enn nødvendig, sier salgs- og markedssjef Alf Runar Frydenlund hos Brubakken AS.

– Dette bringer oss naturlig over på batteribytte. Også her er det svært gjennomtenkte løsninger, påpeker Frydenlund. – Batteriet er lett å løsne, noe som gjør det enkelt og raskt å bytte. I tillegg er batteriet plassert i en egen lomme i rammen., altså nedsenket batteriet for bedre sikt.

En av finessene Frydelund trekker frem er all "dødplassen" som gutta har greid å utnytte.

– Her er plassen utnyttet til fulle. Truckene er utstyrt med store oppbevaringsrom hvor føreren skal kunne bringe med seg hjelpemidler som for eksempel stropper, verktøy og spraybokser. Flere papirholdere er standardutstyr i hytta.

Men det stopper ikke her. Og Fydenlund lar seg imponere.

– Som Merlinum Forklift-gründerne nevnte her tidligere, har de fleste truckførere opplevd å få seg en smell på skinnleggen. Stigtrinnet, som av praktiske hensyn er lagt foran førerstolen, kan justeres for å gi riktig stilling i forhold til førerens høyde. Et langt og solid håndtak på utsiden av hytta bidrar til en sikker og enkel entré!

 

Fremtidens truck

Nyvinningene er også utstyrt med takrails for valgfri plassering av lyskastere. Led-belysning rettet mot styrehjul er standard. Standard er også belysning i alle lagringsskap samt Bluespot.

Føreren kan velge mellom stort 9" display eller 12" display. Enkelt grensesnitt med ikoner, likt iPhone/iPad, gir også enkel navigering.

Merlinum Forklift er utstyrt med ulike hastighetsbegrensninger ved kjøring innendørs og utendørs. Dette skjer automatisk når du for eksempel kjører inn eller ut av et bygg.

Den romslige hytta har store glassruter for ekstra god sikt. I tillegg bedrer det lave frontpanelet sikten ytterligere. Robust og slitesterk innredning. Stillbar rattstamme og spak-panel for bedre ergonomi. Elektrisk stillbare pedaler er standard. Hver enkelt fører kan dermed enkelt stille pedalene i den beste vinkelen for sine føtter.

Videre er hytta tippbar for lettere atkomst ved service.

– Jeg spår at Merlinum Forklift er fremtiden innen eltrucker og det gleder meg å ha dem i porteføljen, avslutter Frydenlund.

Se også www.brubakken.no