Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk  »  Stor lagernyhet for små ting

Stor lagernyhet for små ting

KardexRemstar_front-w

Kardex Remstar lanserer en ny generasjon lagringssystem for internlogistikk. En løsning som øker plukkehastigheten betydelig samtidig som det settes helt nye standarder for fleksibilitet og integrasjon.

LR 35 er det første lagringssystemet i Vertical Buffer Module-serien som gir lynrask plukkhastighet.

Med dette imøtekommer Kardex Remstar etterspørselen etter en mer dynamisk, ergonomisk og effektiv internlogistikkløsning. Med opp til 500 ordrelinjer per time per plukkstasjon, er Kardex Remstar LR 35 skreddersydd for rask plukking av småvarer.

 

Fremtidsrettet løsning

Hallvard Bergsodden, salgsdirektør i Kardex Remstar Norge, sier LR 35 er en veldig økonomisk lønnsom lagerløsning takket være sin energieffektive design og muligheten til å enkelt integrere den med eksisterende systemer og bygninger.

– Vi opplever større krav til hastighet og fleksibilitet fra våre kunder. Det er bakgrunnen for at vi har utviklet den nye produktporteføljen Vertical Buffer Mode fra bunnen av. På den måten har vi sikret at den oppfyller alle krav til fremtidens lagerautomatisering, sier han.

 

Fleksibilitet, hastighet og integrasjon

Fleksibilitet, hastighet og integrasjon er nøkkelordene for fremtidens lager-, produksjons- og distribusjonsmiljøer. Førstnevnte fordi prosessene blir stadig mer kompliserte samtidig som sortimentene vokser. Hastighet fordi bortkastet tid og ventetid er kostnadskrevende, og sistnevnte fordi integrasjon med eksisterende produksjonssystemer, øvrige installasjoner og bygninger blir stadig mer kritisk.

– Alle nevnte egenskaper er tatt hensyn til i LR 35. Samtidig med at operatøren plukker en ordre forbereder LR 35 den neste i form av å plassere den på den roterende stasjonens bakerste posisjon. Så snart plukkingen er avsluttet, dreier bordet 180 grader, og neste kasse eller skuff står klar, hvilket reduserer ventetiden markant, sier Hallvard Bergsodden.

– Integrasjon og fleksibilitet er hensyntatt i og med at den er utviklet i moduler, og derfor kan tilpasses eksisterende rammebetingelser, samt at den åpner for nye muligheter, legger han til.

 

Presisjon og skreddersøm

Plukkestasjonene kan plasseres der det best passer i flyten og kan enkelt integreres med produksjonssystemer, rullebaner etc. Selve plukkestasjonene finnes i et antall varianter som kan tilpasses ergonomisk etter behov. Rullebaner kan integreres på den siden av maskinen som passer den konkrete installasjonen best.  Rask og presis drift er mulig takket være en høyoppløselig og trykkfølsom skjerm. Dette i kombinasjon med en effektiv maskinvare og webbasert programvare sikrer optimal ytelse og fleksibilitet. Maskinkontrolleren har nye og videreutviklede funksjoner. Sistnevnte betyr blant annet at det kan forhåndsplukkes varer for mellomlagring for rask leveranse når det er behov for dem i produksjonen.

Skulle det være behov for økt sikkerhet er LR 35 tilrettelagt for det. Basert på brukerprofiler kan det gis kontrollert adgang til kasser og skuffer. Noe som kan være aktuelt dersom det skal håndteres verdifulle varer.

For mer informasjon: Kardex Remstar Norge, v/ salgsdirektør Hallvard Bergsodden, salgsdirektør, tel: 63 94 73 00, e-post: hallvard.bergsodden@kardex.com