Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk  »  Jungheinrich kompletterer produktrekken

Jungheinrich kompletterer produktrekken

Jungheinrich_ECE 310-w

Etter en vellykket introduksjon av plukktrucken i 2-serien på vårparten i 2015, kompletterer Jungheinrich nå med 3-serien. Det er snakk om en plukktruck med hevbar førerplattform, ECE 310, og en plukktruck med sakseløft, ECE 320. Dermed leverer de i følge produsenten de mest moderne og ytelsessterke plukktruckene som finnes på markedet for øyeblikket.

Under utviklingen av de nye plukktruckene har hovedfokuset ligget på ergonomi og produktivitet. Begge truckene egner seg svært godt ved plukking av varer med stor omløpshastighet. Med den hevbare førerplattformen er det mulig å kjøre, styre og løfte samtidig. Truckene utmerker seg med formidabel kjøredynamikk i kombinasjon med maksimal plukkytelse ved plukking opptil andre reolnivå. 

 

God og riktig arbeidsstilling

Plukktrucken ECE 310 er utstyrt med hevbar førerplattform som kan heve last inntil 1000 kilo i høyder opptil 750 millimeter. ECE 320 har et sakseløft som kan heve last inntil 2000 kilo i en høyde opptil 750 millimeter. Lastdelen på ECE 320 er vesentlig lengre enn på ECE 310. Gaffellengden på ECE 320 er 2400 millimeter i motsetning til 1150 millimeter på ECE 310. Sakseløftet gir en fremragende stabilitet. Ved bruk av ECE 310 og ECE 320 trenger ikke føreren bøye seg for hver enkelt vare som legges på pallen. I stedet kan pallen løftes til ønsket ergonomisk høyde. Dette er bra for ryggen og sparer i tillegg både verdifull tid og krefter. Som tilleggsutstyr kan føreren få ytterligere avlastning gjennom den fjærede førerplattformen. Fjæringen som stilles inn individuelt etter vekt sørger for en betydelig reduksjon av vibrasjonene som når føreren. De nye truckene egner seg spesielt godt for bruk der både tids- og kostnadsoptimalisering spiller en stor rolle i kombinasjon med ergonomisk arbeid, selv der varene er tunge og/eller store.

 

Selvforklarende betjening med JetPilot

Som for alle truckene i ECE-generasjonen er også ECE 310 og ECE 320 utstyrt med JetPilot som betjenes på samme måte som rattet i en personbil. JetPilot kan trinnløst justeres i høyden og er utstyrt med en tast for å heve lastdelen.

For enkelt vedlikehold kan motordekselet på denne serien tippes fremover. For å bidra til dette ble hjulavstanden optimalisert, slik at tompaller enkelt kan tas opp. For bruk av større batterier tilbyr vi for alle truckvarianter et XL-batterirom. For å øke sikkerheten under kjøring, spesielt i mørke omgivelser, kan truckene utstyres med LED-lys som tilleggsutstyr. 

 

Assistentsystemer for sikkerhet og produktivitet

Ulike assistentsystemer er også tilgjengelig som tilleggsutstyr for disse modellene. Curve Control, som er en automatisk lastavhengig hastighetsreduksjon ved kjøring i svinger, er tilgjengelig i tillegg til tre ulike kjøreprogrammer for å tilpasse trucken til ulike bruksprofiler. Utover det er ulike utstyrspakker, som for eksempel Drive & Eco Plus, tilgjengelig som tilleggsutstyr for alle truckvarianter. Disse bidrar til økt ytelse, men holder energisparingen på samme nivå. Gjennom Drive Plus reduseres energiforbruket med cirka 14 prosent samtidig som omløpshastigheten øker med cirka ti prosent. Med ECO Plus-pakken reduseres energiforbruket med cirka 22 prosent ved samme omløpshastighet. 

Se også www.jungheinrich.no