Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk  »  iF Design Award 2016

iF Design Award 2016

Jungheinrich_Award_-w

Velrenommert designpris til Jungheinrich

I slutten av februar i år ble prisvinnerne av iF Design Award 2016 feiret under en glamorøs premieutdeling hos "BMW Welt" i München. Jungheinrich mottok den gjeve internasjonale designprisen for sin plukktruck ECE 225 i det nye Jungheinrich-designet.

Design er mer enn bare utseende på produktet. Det er bedriftens ansikt utad, del av en suksess og det visuelle uttrykket for kvalitet og skaperkraft. Dette gjorde et stort inntrykk på juryen under den offisielle prisutdelingen i München, hvor rundt 2000 mennesker var til stede. Plukktrucken ECE 225, som var nominert i kategorien "Automobiles/Vehicles/Bikes", overbeviste juryen med sin svært gode brukervennlighet og ergonomi. 

– Vi har redefinert designkonseptet for truckene våre – for å lage en enestående og entydig formgiving for våre produkter for fremtiden. Det nye og nå prisbelønte designet synliggjør den tekniske og ergonomiske kvaliteten på våre produkter, sier Arne Husborn, salgssjef hos Jungheinrich.

 

Tydeligere formgiving

Husborn forteller videre at plukking krever et perfekt samspill mellom fører og truck.

– Derfor har vi på vår nye ECE økt sikkerheten under kjøring ved hjelp av reflektorer og kjørelys. I tillegg har trucken en romslig førerplass med ulike rygglener og plattformvarianter samt nye utformede betjeningsenheter for å gi effektive og komfortable arbeidsrutiner. Nye kraftfulle drivverk, elektroniske styringssystemer og nyskapende batterikonsepter, slik som litium-ion-teknologi, i ECE 220i/225i gir uvanlig stor uttelling når det kommer til produktivitet – og den høyeste energisparingen i denne truckklassen. I tillegg bidrar bruk av rene materialer, med tanke på sin gjenvinningsevne, til varighet i den modulbaserte produktfamilien.

På begynnelsen av året innførte Jungheinrich en ny gråfarge på sine gaffeltrucker og ladere. Gulfargen er den samme som den alltid har vært. Alle modeller introdusert på markedet fra og med i år har fått en tydeligere formgiving. Kjørefunksjoner og typebetegnelser fremheves i en markant grønnfarge. Aktive og passive belysningselementer har blitt integrert i det nye truck-utseendet. Dette fører til et tryggere arbeidsmiljø og til et lett gjenkjennelig totalinntrykk.

Se også www.jungheinrich.no