Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk

Logistikk


Miljøvennlig og rimelig

Entrack er en av flere bedrifter som utnytter brukte ressurser og kutter store kostnader. Brukte lagersystemer sparer miljøet og gir mer penger i kassa.

Les mer

Ny plukktruck fra Jungheinrich

Plukktrucken av typen ECE 220/225 har 10 prosent større ytelse og samtidig 5 prosent lavere energiforbruk. Trucken blir også tilgjengelig med litiumionteknologi.

Les mer

Trucker og ebolalogistikk på årets Logistik & Transport

Årets utgave av Logistik & Transport har fått selskap. Hvert tredje år er Truck med som en integrert del av messen, som igjen innebærer at messens gulvareal tredobles. Johanna Linder (bildet) jobbet som logistikkansvarlig for Läkare utan Gränser i Liberia under ebolaepidemien, og vil holde foredrag om dette på Logistik & Transport. Foto: Malin Lager

Les mer

En suksess for Jungheinrich!

Med LogiMAT 2015 i Stuttgart 10. til 12. februar gikk startskuddet for et fyrverkeri av nyvinninger og produktnyheter for 2015. Midtpunktet for messen var innovative systemløsninger for den interne logistikken.

Les mer

Sea-Cargo valgte Kalmar

Geografisk plassert i hjertet av Norges shippinghovedstad har Sea-Cargo i Bergen et komplett tilbud av tjenester innen logistikk, bryggearbeider- og prosjektledelse. Nå har de utvidet truck-parken med ni trucker fra Kalmar. På bildet: Alf Rune Jensen, Sea-Cargo (tv) og Björn Fritzell, Kalmar Norway AS.

Les mer

Nytelse, smak og effektiv produksjon

Investeringene Hansa Bryggerier i Bergen nå har gjort gir dem et mer rasjonelt pakkesystem for strekkfilm-emballering av paller. – Vi har ikke noen umiddelbare planer om å øke produksjonen, men vi har blitt mer effektive. Produksjonen glir helt enkelt bedre, sier fabrikksjef Alf Inge Johannessen (bildet).

Les mer

Styrket markedsposisjon med nytt logistikksystem

Med en omsetningsøkning på over 100 prosent fra 2013 til 2014 styrker iTide Bud og Transport AS sin markedsposisjon på Østlands-området. – Veksten skyldes primært innføringen av logistikksystemet UniTrans med KundeWeb og App fra Hogia Unitech Systems AS, og at vi til enhver tid er synlige og aktive ute i markedet, sier assisterende daglig leder Frode Karlsen.

Les mer

Årets truck-nominasjon klar

14 truckmodeller og lagerløsninger konkurrerer om utmerkelsen Årets truck – Ifoy Award 2015. De kommer fra produsentene Clark, Jungheinrich, Still, Toyota Material Handling og Unicarriers. Bildet er fra prisutdelningen på Årets truck 2014. Foto: Ifoy Awards.

Les mer

Økt automatisering sikrer en plass i verdenstoppen

Når hele 95 prosent av produksjonen går til eksport, tør man påstå at Nordox AS er ganske spesielle i den norske bedriftsfloraen. – Det er viktig for oss å være rasjonelle og produktive, og derfor har vi nå investert i et sekkepalleteringsanlegg fra ITO og en Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskin, og øker dermed effektiviteten ytterligere.

Les mer

Peterson Packaging valgte stropping på øverste hylle

Peterson Packaging investerte nylig i ny stroppemaskin fra tyske Mosca. – Med døgnkontinuerlig produksjon og 5500 utgående paller i uka, var det aldri tvil om at vi skulle velge stroppeteknologi på øverste hylle, sier vedlikeholdsleder David Weber.

Les mer

Smidig hverdag med solid internlogistikk

Salgssjef Christian Hareim (bildet) hos Furuseth AS på Dal utenfor Oslo er svært tilfreds med vel gjennomført utbygging av produksjonslokalene. – Dette har vært et viktig prosjekt for oss, og vi må si oss fornøyd med å få et så solid fungerende transport- og palleteringssystem som vi nå har i sving.

Les mer

Effektiv logistikk hos ASKO

Fra ASKOs anlegg på Kalbakken håndteres leveranser til Norgesgruppens dagligvarekjeder på Østlandet. Herfra håndteres matvaredistribusjon for ikke mindre enn 7 milliarder kroner årlig. Økonomisjef Aleksander Jørgenrud har vært ansvarlig for investeringene i det nye hypermoderne pallhåndteringsanlegget fra ITO.

Les mer

Kuka kjøper Swisslog

Robotprodusenten Kuka kjøper lagersystemeksperten Swisslog. På den måten gjør Kuka seg mindre utsatt for kjøretøysindustriens svingninger.

Les mer

Han setter ledige biler på webkartet

Cargospace 24 er navnet på en nystartet svensk webtjeneste for formidling av ledig lastebilkapasitet. På et kart kan fraktkjøperen se i sanntid hvor det finnes halvtomme biler fra ulike transportselskaper, med påfølgende forespørsel som skal gi raskt svar. Gründer Thomas Johansson vil nå markedsføre selskapet i hele Europa.

Les mer

Pall-Pack lanserer prisgaranti

Som eneste produsent i det norske markedet lanserer Pall-Pack AS prisgaranti på fire av de mest solgte pakkemaskinene. Kort fortalt går prisgarantien ut på at selskapet garanterer for alltid å ha den rimeligste maskinprisen.

Les mer

Transport & Logistikk 2014

Nye lokaler, utvidet messe, bredt program, enda flere deltakere. Vi går en fornyet transport og logistikkonferanse i møte. Hold av datoen nå! Ta turen til Clarion Hotel og Congess Oslo Airport, Gardermoen 20.–21.oktober.

Les mer

Moelven velger ACT Logimark

Moelven skal investere i et nytt system for standardisert merking av sine pakker med trelast, og har valgt ACT Logimark som leverandør. – Dette er en kontrakt vi i ACT Logimark er stolte av å ha fått, sier daglig leder Morten Mathiesen (tv), her sammen med Bjarne Hønningstad fra Moelven .

Les mer