Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk

Logistikk


Teknikk og kunnskap mot sentralisering

Driftssjef Ola Børno (bildet) i Norsk Medisinaldepot (NMD) i Harstad er opptatt av at man skal gjøre en så rasjonell og sikker jobb at man sikrer arbeidsplassene lokalt – også for fremtiden. Men det er langt i fra en selvfølge, også for bedriften som de fleste ville tro hadde sikre avtakere av varene.

Les mer

Kalmar presenterer

Ny eltruck for tung industrihåndtering

Eltrucker anvendes tradisjonelt til lettere håndtering. Det har Kalmar gjort noe med. ECG50–90 kan skilte med en løftekapasitet på hele 5–9 tonn. Med dette har en elektrisk gaffeltruck for tung håndtering sett dagens lys.

Les mer

Effektiv pakkemaskin for små matprodusenter

Rundt i landet finnes en rekke små og mellomstore næringsmiddelprodusenter, mange av dem familieeide og med lange tradisjoner for matproduksjon og bruk av lokale råvarer. Majoriteten pakker varene sine i pappkartonger, da oppnår de gevinst ved å bruke automatiske teipmaskiner fra Pall-Pack.

Les mer

Lilleborg – ren suksess

Få andre firmaer har akkompagnert våre liv i generasjoner som Lilleborg. Fra bestemors Sunlightsepe til lukten av Blenda og Comfort i nyvasket tøy. For ikke å snakke om grønnsåpe – selve "moren" til lukten av nyvasket gulv!

Les mer

Nok en flott leveranse fra Brubakken

Nylig leverte Brubakken AS en 4-veis truck fra tyske Hubtex til Pipelife Norge, avd. Stathelle. – Den har en løftekapasitet på 7 tonn og er utstyrt med 8 meter bredt løfteåk, sier Thor Gunnar Brastein, teknisk produktsjef for Hubtex.

Les mer

Brubakken selger Unicarriers trucker – med egen profil

Brubakken entrer nå markedet for motvekts- og lagertrucker under 10 tonn. Det skjer med hjelp av Unicarriers, hvor hele produktprogrammet selges under varemerket TCM. Uavhengige forhandlere har fått tilgang til TCM-truckene, som kjennetegnes av logoen og den gule fargen.

Les mer

Norske ungdommer inntar Brasil i august

Store deler av Norge er representert når Yrkes-VM går av stabelen i Sao Paulo i Brasil 11.-16. august. 19 nordmenn skal konkurrere med andre unge fra mer enn 60 land i det de kan aller best; nemlig et yrkesfag.

Les mer

Et vellykket samarbeidsprosjekt for REMA 1000

I slutten av 2009 startet REMA 1000 Nonfood i Kristiansand på installasjonen av sorteringsanlegget. I etterkant har det vært en felles utvikling og optimalisering til slik anlegget fremstår i dag. Nå har de imidlertid gjennomført et prosjekt som var positivt for begge parter, og har virkelig fått på plass en god teknisk løsning.

Les mer

Ny storstue for Jungheinrich-familien

6000 kvadratmeter før – og 6000 kvadratmeter nå. De får ikke større plass i sitt nye bygg, men en nøye gjennomtenkt og funksjonell planløsning kompenserer så absolutt for dette. Den nye storstuen til landets kanskje viktigste truck- og lagerleverandør, Jungheinrich, passer perfekt.  På bildet: Adm. direktør Arild Drageset i Jungheinrich Norge.

Les mer

Årets trucker er kåret

Jungheinrichs motvekter EFG S30s er sammen med den svenskutviklede smalgangstrucken Unicarriers Tergo URS og Stills 8-tonns eltruck RX60-80 kåret til Årets truck 2015. Still stod dessuten for beste systemløsning for sin installasjon for automatisert storsekkhåndtering hos Kuraray Europe.

Les mer

Sikkert, praktisk og effektivt

whr global nordic AS introduserer et nytt lagrings- og transportsystem i Norge. NEVA pallsystem for håndtering av storsekker gir sikker og stabil oppbevaring, transport og utslipp av granulater en ekstra dimensjon.

Les mer

Longvagruppen automatiseres

– Tidligere stod vi og viklet plast rundt pallene manuelt, og det ble jo ganske tungvint etter hvert. Det er ikke få tusen tonn vi sender gjennom systemet hvert år, og derfor er det viktig å jobbe rasjonelt på alle nivåer. Med ITO er dette blitt mye lettere.

Les mer

Neste generasjon litiumionbatterier

I løpet av året kommer Jungheinrich på markedet med en ny generasjon litiumionbatterier. Disse har en kapasitet på 240 og 360 amperetimer. En prototype av det nye energilagringssystemet ble allerede vist på CeMAT 2014.

Les mer