Forside  »  Moderne Produksjon  »  Logistikk

Logistikk


Automatisering gir gevinst for Gresvig

Med 220 butikker er Gresvig landets største aktør innen sport og fritid. I fjor tok de i bruk det helautomatiske plukklageret Autostore ved sitt hovedlager i Askim. Det har også gitt utvidet samarbeid med ITO.

Les mer

Alnatura velger skyttelsystemet CycloneCarrier fra Swisslog

Mindre enn to år etter ferdigstillelsen av det helautomatiserte høylageret i Lorsch, vil den tyske økologiske supermarkedkjeden Alnatura også implementere det dynamiske skyttelsystemet CycloneCarrier, for å oppnå bedre ytelse i sitt distribusjonsanlegg.

 

Les mer

Plukking i nye dimensjoner

Plukktrucken EKS 110 ble for første gang vist på LogiMAT i Stuttgart i mars. Trucken har en løftekapasitet på 1000 kilo og kommer i den markante nye Jungheinrich-designen. Med en maksimal plattformhøyde på tre meter kan plukkhøyder opptil 4,6 meter nås. Dermed er EKS 110 selvskreven for plukking fra første til tredje reolnivå. 

Les mer

CeMAT 2016

Jungheinrich har mye å vise frem

Fra 31. mai til 3. juni inviterer CeMAT, verdens ledende messe for internlogistikk, nok en gang hele verden til Hannover. Som en av de internasjonalt ledende aktørene på området truck-, lager- og materialflytteknikk viser Jungheinrich flere nyvinninger og videreutviklinger fra intralogistikkverdenen under EXPO-taket.

Les mer

Fremtidsrettet brusproduksjon i Aurskog

Ved Telemark Kildevanns produksjonsanlegg på Aurskog finner vi et av landets mest avanserte ITO-systemer. I den helautomatiske pakkelinjen benyttes tre Pall-Pack 8000 strekkfilmmaskiner for å kombinere bruk av hel- og halvpall. Linjen sikrer at det ferdigstilles en pall med brusflasker hvert femtiende sekund.

Les mer

Nye og smarte løsninger fra Swisslog

Besøkende på LogiMAT 2016 fikk sjansen til å oppleve de innovative styrkene til Swisslog innen internlogistikk. Industri 4.0 og nye teknologier basert på dette konseptet har gitt fremtidsrettede bedrifter flere muligheter til videreutvikling.

Les mer

Kasser i lange baner

Ferskere fjærfe til folket!

Da Norges største foredlingsbedrift for fjærfe, Nortura, skulle omstrukturere, skapte behovet for forskjellige NLP-kasser en real utfordring. Resultatet overrasket på mer enn effektiviteten!

Les mer

Premiere på LogiMAT 2016, Stuttgart

Jungheinrich med ny smalgangs-/kombitruck

Med to skift uten batteribytte, for første gang bruk av synkron reluktansmotor (magnetisk motpolsteknologi), lettvektdesign og vibrasjonsdempesystem som gir økt ytelse og større sikkerhet på ujevnt underlag introduserer Jungheinrich sin nye smalgangs-/kombitruck.

Les mer

Trucksalget holder seg fortsatt bra

Njål Hagen ble i 2015 ny fagsjef i Maskingrossisternes Forening, MGF. Han kan fortelle om kun 27 færre solgte trucker i 2015 enn året før. Noe året sett under ett oppfattes som bra. Her sammen med Anita Hall, direktør i MGF.

Les mer

De nominerte til Årets Truck

Nomineringene til Ifoy Award, Årets Truck, er klare. 13 trucker og løsninger for materialhåndtering konkurrerer om utmerkelsen. Bildet er fra utdelingen av Årets truck 2015. Foto: Ifoy Award

Les mer

Automatisert pakkelinje hos Mapei

Ved Mapeis anlegg i Nord-Odal produseres mørtel, fugemasse, lim og andre kjemiske produkter. Høsten 2015 iverksatte de en ny pakkelinje fra ITO, den har gitt gevinst fra første dag.

Les mer

Suksessen fortsetter hos Brubakken

Leverer flere Kamag rangeringsmaskiner

I løpet noen uker er ytterligere to Kamag rangeringsmaskiner levert til nye kunder. – Den første gikk til Bring avd. Trondheim, forteller produktsjef Gordon Lindseth hos Brubakken.

Les mer

Pall-Pack og ITO – en sammensveiset duo

Nå satser de på å bli en betydelig aktør og den foretrukne partneren på leveranser av nye pakkemaskiner til alle norske matvareprodusenter. Ikke nok med det – de inntar også markedet på posefyllere. ITO og Pall-Pack passer sammen som hånd i hanske, den ene utfyller den andre. Bokstavelig talt!

Les mer

Null skader med blålys og flåtestyring

Papir- og emballasjefabrikken Peterson Packaging har fått et sikrere lagermiljø. Det sier både truckførere, teamledere og logistikksjefen på Ranheim i Trondheim. Andersen Truck har så langt levert 26 trucker til Peterson Packaging på Ranheim – fra små EGV-ledetrucker som kjører paller til store RX 70-70-er som håndterer de 120 000 tonnene med returpapir som kommer inn til fabrikken.

Les mer

Brubakken åpner ny filial i Karlstad

Brubakken forsterker sin posisjon ytterligere og åpner et nytt salgskontor med verksted i Karlstad. Etableringen er helt på linje med foretakets visjoner og mål om å bli en riksdekkende maskinpartner i lift- og truckbransjen.

Les mer